Kemoterápiás kezelés váltás

Édesapámnál 2014.03.01-én vastagbél daganatot diagnosztizáltak tüdő és máj áttéttel. A daganatot sikeres műtéttel eltávolitották. április ota kemoterápiás kezelést kap, általánosat és célzottat két hetente.Eddig minden rendben volt azonban a mostani CT azt mutatja, hogy a meglévő áttétek nőttek és újabb is látható! Az lenne a kérdésem, hogy másik fajta kemoterápia hatásos lehet e és megállìthatja e a folyamatot?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza vastagbél tumor témában

Kedves Kérdező!

Az édesapja esetében mindenképpen indokolt a terápia váltás, melynek több formája létezik.

Ahhoz, hogy a kezelés típusáról, vagy a várható eredményekről bármit tudjak mondani fontos lenne tudni a jelenlegi kemoterápiás protokollt.

Több kezelés létezik, melyek egyrészt kemoterápiából, másrészt biológiai terápiából állnak, attól függően választ az onkológus, hogy milyen genetikai tulajdonságai vannak az eltávolított daganatnak.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. június 25., 13:49; Megválaszolva: 2015. június 28., 20:18
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Vastagbálrák utókezelés nélkül
Tisztelt Doktor Ur! 59 eves ffi csaladtag vastagbelrak muteten esett at, es az onkoteam nem javasolt utokezelest, amit nem ertek, hogy miert nem, mert ahogy...
Okozhat ez egészségkárosodást?
Magas CA 125