Melldaganat?

Tisztelt Doktornő! Néhány hete mammográfia vizsgálatnál jobb mell külső-felső negyedében egy 3 cm körüli elváltozást vettek észre. Ultrahangon 2, 6 cm. Citologiai mintavétel után a leletemen a következő szerepel: ,, HE festés után discotabilis kis számú Nuclear Grade I. ductalis karakterű daganatsejt figyelhető meg, melyek 10-12 micron átmérőjűek mindössze, a gytoplasma keskeny, a mag hyperchrom, szabálytalan maghártya lefutású, egy-egy nucleolus jellemzi. Axilla: sejtmentes kenetek. Vélemény: Igen sejtszegény emlő aspiratum malignitas gyanúját felvető kis számú atypusos sejttel. Az axilla biopsiája zsírszövetet ért. I. C4. II. C1." Mit jelent ez lelet? Milyenek ezek a sejtek? Mi a C4, C1? Nagyon rosszak a kilátásaim? Lehetséges áttét is? Válaszát köszönöm! Virág

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Cytológiai mintavétel témában

Kedves Virág!

A C4 alapján szinte biztosra lehet mondani, hogy az elváltozás rosszindulatú sejteket tartalmaz. Ezt az emlőben lévő elváltozásból vették, tehát ha a radiológiai kép is rosszindulatúnak véleményezi ennek az elváltozásnak az eltávolítása fontos, mégpedig az onkológiai elveket figyelembe véve. Ez műtéttechnikai megközelítést jelent, ill. meghatározza a további teendőket is.

A hónaljból vett minta zsírszövetet tartalmaz, ami ilyen formában nem informatív arról, hogy hordoz e a nyirokcsomó daganatos áttétet. Ennek a vizsgálatára a műtét során majd sor kerül....

Sikeres műtétet kívánok!

Dr. Tóth Judit

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. június 23., 17:42; Megválaszolva: 2015. június 28., 19:51
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Magas CA 125
Műtét lehetséges-e
Hasnyálmirigyrák öröklődése...
Posta covid fertőzés okozhat orrban...
2020 őszén testvérem 20 éves fia szaglás vezetéssel járó covid fertőzésen eset át azóta nincs szaglása jobb oldali orrnyilásában nem működik....