Mire számithatok?

Tisztelt Doktornő! Ma voltam mammográfián és ultrahangon.Eredményem a következő. A bal emlő centrumában és külső-alsó negyedben egy 6cm-es konfluálódó, szabálytalan alakú és szélű tumoros terület látható pathológiás artériákkal. Vélemény: Nagy kiterjedésű radiológiailag malignus térfoglaló folyamat a bal emlőben. UH vez.FTAB. UH vez.FTAB-t végeztünk (formalinos minta is) Két éve ez a része mellemnek hozzáért egy villanypásztorhoz. A csomó fáj ez hívta fel rá a figyelmemet. Méretében változást nem tapasztaltam de sokszor fáj.Kb másfél éve voltam emlőszűrésen akkor tünetmentes volta.Doktor úr megvizsgálta a nyirokcsomóimat ott nem talált semmit. Most várom az eredményt de az jó egy hétbe telik.Kétségbe vagyok esve és a legrosszabbra gondolok.Kérem magyarázza el mit is jelent ez az eredmény.Köszönettel: Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza Emlőelváltozás témában

Kedves Zsuzsa!

Sajnos a leletet nem tudom olvasni, de a leirás alapján próbálok segíteni.

Az elváltozás radiológiai képe alapján felmerül a rosszindulatúság, amit csak a szövettani mintavétel eredményével lehet tisztázni. A diagnózis (akár jó, akár rosszindulatú) több tényezőből áll össze: tapintási lelet, előzmények, radiológiai kép, szövettani eredmény, az életkora, az emlődaganat rizikója.

Az általam eddig ismert adatok alapján nagyobb valószínűséggel rosszindulatú az elváltozás, mint nem. Ha ez szövettannal igazolódna, tennivaló lesz.

Az emlődaganat napjainkban jól kezelhető betegség, szerencsére megfelelő terápiával gyógyítható.

Amíg a szövettani eredmény nincs meg, nem lehet továbblépni. Tudom, hogy nehéz várni ilyenkor, de kérem legyen türelemmel, mert nagyon sok múlik ettől.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. február 18., 15:53; Megválaszolva: 2015. február 19., 06:56
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
A pet ct értelmezésében szeretnék...
Májsejtrák áttéttel
Kérdés májáttétről
Benfogamma 5 fluorouracil mellett
Műtét előtt