A tüdőben jobb s10-ben áttét.

chonroszarkóma miatt műtöttek eltávolították a jobb lapockámat, felkarcsontot amit protézissel pótoltak. Pet ct: Az ábrázolódó intracranialis területeken kóros FDG eloszlás nem azonosítható. Az orrgaratban dorzálisan és mindkét oldalon, valamint a garatíveken mérsékelt-intenzív aktivitásfelvétel észlelhető.Cervicalisan, supra-és infraclavicularisan, valamint sz axillákban kóros méretű vagy halmozású nyirokcsomó nem ábrázolódik. Az emlőkben kóros FDG-felvétel nem detektálható. A tüdőben jobb S10-ben 12x10mm-es, apró meszesedéseket is tartalmazó képlet látható, melyben minimális FDG-felvétel (SUV max 2, 5 alatt) detektálható. Másutt a tüdőben a radiofarmakon eloszlása normális, egyéb kóros eltérés nem látható. Mellkasi folyadék nem észlelhető. A mediastinumban és a tüdőhilusokban kóros FDG felvétel, illetve megnagyobodott nyirokcsomó nem ábrázolódik. A normális nagyságú májban gócos halmozás nem ábrázolódik, a natív ct felvételeken körülírt denzitásbeli eltérés nem mutatható ki. Az epehólyag, a lép, a hasnyálmirigy és a mellékvesék eltérés nélkül, A vesék FDG kiválasztása megfelelő, üregrendszeri tágulat nem látható. A gasztrointesztinális traktusban kórjelző dúsítás nem azonosítható.Szabadhasi folyadék nem ábrázolódik. A leképzett infradiaphragmaticus nyitokrégióban suspect nyirokcsomó, kóros FDG akkumulácio nem azonosítható. A jobb lapocka eltávolítva. Az operált jobb felkarcsontban protézis látható, melynek felső része körül kissé egyenetlen, mérsékelt, alsó része körűl minimális -mérsékelt FDG-felvétel detektálható. A felső rész körül fokozott aktivitásfelvétel a korrigálatlan felvételeken is megfigyelhető. A többi leképzett csonton kóros FDG-halmozás nem látható. Összefoglaló vélemény: A jobb S10-beli tüdűgóc FDG felvétele alapján a korábbi alacsony grádusú csontdaganat áttétének megfelel. A jobb felkari protézis környezetében leírt FDG-felvétel inkább reaktív jellegűnek imponál, a régió szoros obszervációja javasolt. A garat halmozások variációt vagy gyulladást valószínüsítenek. Mit jelent ez?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza chondrosarcoma témában

Kedves kérdező!

A vélemény alapján felmerül a korábbi daganat áttétje. A pontosabb válaszhoz szükséges a korábbi szövettan, a műtét időpontja. Keresse fel korábbi kezelőorvosát!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2014. december 15., 12:10; Megválaszolva: 2014. december 15., 21:56
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Most akkor jó vagy nem jó?
CT és MR eredmény elemzése
Daganatos megbetegedések