• Leiomyosarcoma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel Dr Ur Herezacskómban bal oldalon volt egy kb. fél cm átmérőjű csomó, és herém körül kevés folyadék, jobb oldalon a herém körül szintén víz volt ez a csomó kb. fél év alatt libatojás nagyságúra nőt, combtőben volt egy harmadik csomó, ez kemény hosszúkás kb. 5cmx1, 5cm átmérőjű volt. Ezekkel a panaszokkal mentem el Urológushoz ( Angliában mivel kint vagyunk). Az Urológushoz egyetlen ultrahangos vizsgálatot csináltatott, azt mondta aggodalomra semmi ok, nem kell semmit csinálni csak akkor ha én akarom mert zavar, akkor eltávolítják a csomókat. Azt mondta ez egy egynapos kis műtét pár nap múlva már dolgozhatok is. Állítólag műtét közben vették észre, hogy az ondó vezetékemen van egy csomó, ez a csomó Leiomyosarcoma volt. Így eltávolították a teljes jobb oldalt. Az lenne a kérdésem, hogy ezt előre meglehetett volna állapítani valamilyen vizsgálattal? Ugyanis jelenleg is van a baloldalon 17mm-es csomó meg vizes is. Ezt Magyar országon privát ultrahangon állapították meg, mert kint a 3 havi ellenőrzés helyett tavaly október 16 óta nem hívtak vissza. Csak augusztus 12 re van időpontom. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bíró Krisztina válasza a here környéki daganat témában

        Tisztelt Éerdekődő! A nem a heréből, hanem a here környékéről kiinduló daganatok (paratesticularis daganatok)nagyon ritkák. A herezacskóban talált daganatok 7-10%-a. Felnőttekben ezek 75%-a az ondózsinórból indul ki. Ezek a daganatok lehetnek jóindulatuak (70%), vagy rosszindulatuak (30%). A jóindulatú daganatok általában lassan nőnek, a rosszindulatúak gyorsan, és inkább okoznak panaszokat. A rosszindulatú ondózsinór daganat 50-80 év közötti férfiaknál alakul ki elsősorban, ellentétben a heredaganattal ami 16-35 éves kor között gyakoribb. UH vizsgálattal nem lehet a jóindulatú daganatot a rosszindulatútól biztonsággal elkülöníteni. Bár a CT vagy az MRI vizsgálat közelebb visz a diagnózishoz, de biztos diagnózist semmilyen radiológiai vizsgálat nem ad, csak a szövettan. Bizonytalanság esetén mintavétel (tűbiopsza)segithet. Rosszindulatúság gyanúja esetén a csomót el kell távolítani. üdvözlettel: Dr. Biró Krisztina


        Kérdés: 2014. július 23., 10:44; Megválaszolva: 2014. július 25., 09:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.