garat tumor

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Kérem szépen, mondja el magyarul, érthetően, mit tartalmaz a zárójelentésem anamnézis részében ez a rész: "Nyaki CT: Jobb oldalon, a parapharyngealis régióban a nasopharynxra is kiterjedő, a középvonalat áthaladó, a carotis csatorna inferior falát kirágó, az oropharynxig követhető térf. folyamat látszik, mely submandibularisan nyirokcsomó conglomeratumot és a carotis compartmenben nyirokcsomó megnagyobbodást okoz. A jobb v.jugularis internában thrombus - tumor thrombus? A jobb pterygpalatina fossában térf. folyamat, mely az os sphenoidalet destruálja, intracranialisan kiterjed, a durát érinti. Mastoiditis l.d. A bal parapharingealis régióban mésztartalmú térf. folyamat. Asp. cytológia hám eredtű daganat áttétet igazolt, klinikailag j.o.-i tonsilla tumorról van szó." Mit jelent "tonsillectomiát csak R2 resectioval tudnánk végrehajtani"? Most fejeződött be a 2. kemoterápiás kezelésem, még nem tudni, milyen eredménnyel, mert laborra csak jövő hét végére rendeltek vissza. Sajnos egyre rosszabbul vagyok, folyamatos hányinger, gyengeség, fájdalom. Még a lábamban is. Mik a kilátások? Mennyit élhetek még? És az továbbra is ilyen lesz, vagy várható valami javulás? Mitől lehet ez az egész és miért nem lehetett ezt észrevenni korábban? Nem iszom, nem dohányzom és fogorvosnál is jártam (különösen, hogy a kálváriám azzal kezdődött, hogy úgy gondoltam, hogy a fogam fájt, amit ki is húzott az orvos. Aztán csak nem akart elmúlni a fájdalom és a duzzanat, végül a háziorvos nyaki UH-ra utalt, ahol a vizsgálat közben elájultam, és így derült ki, hogy mandularákról van szó nyirokcsomó áttéttel, azaz már erősen előrehaladott állapotban.:-( Vajon mi okozhatta? (Se a munkám nem szennyezett, életformám is egészséges, lovagoltam, amíg tudtam, nem ittam, nem dohányoztam) Van-e valami lehetőség, amivel enyhíteni lehetne a rosszulléteket illetve lessítani lehetne a daganat terjedését? (konkrét ételeket vagy gyógyszert tudna-e ajánlani? ) Köszönöm. Tisztelettel: KL

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a garat daganat témában

Tisztelt Kérdező! A nyaki CT leírás egyértelműen egy igen-igen elhanyagolódott, a garat jobb faláról kezdődő "térfoglaló folyamatot" (daganatot) ír le, ami meghaladja a középvonalat is. A daganat ráadásul a garat tetején a koponyaüregbe is betör. Többszörös nagy nyirokcsomó-áttéteket okoz, ezekből vettek szerintem finomtű-kimetszést, és a garat laphámrákja igazolódott. Ilyen kiterjedt daganatot műtéttel nem lehet teljesen eltávolítani. Gyógyszerrel próbálják megkisebbíteni, de sugárkezelést is biztosan fognak adni. Sajnos nem nagyon tudom bíztatni. Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. május 25., 11:46; Megválaszolva: 2014. május 27., 13:04
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődnék
Érdeklődnék
Tanácsadás 2
Bal oldali tüdődaganat
Tanácsadás