Hasnyálmirigy és ciszta

T Dr Nagykálnai Tamás. Júliusban UH-n találtak a hasnyálmirigyfarki részén egy 2cm-es cisztát? CT-n 3.5cm -es térfoglaló folyamatnak véleményezték.Volt kolonoszkópia: negatív, vérvétel (tumor marker):negatív és sebészeti konzílium.vélemény: disztális rezekció előtte EUS szükséges.Pár napja újabb CT: vélemény: méret változatlan, máj kissé nagyobb, az elváltozás alapvetően cisztózus jellegű, de a kontraszthalmozás miatt cystás tumor gyanúja is felmerül.nyirokcsomók: néhány 1cm -nél kisebb mutatható ki.Panaszaim: gyakori hasmenés, puffadás, 1 év alatt 10kg-os fogyás.Egyéb tünet nincs.Kérném az ön véleményét lehet-e ez az elváltozás rosszindulatú? Az EUS vizsgálatra várok jelenleg, ami hetekig elhúzódhat. Már 2 hónap telt el és félek mi történhet ha rosszindulatú ez a valami? Segítségét előre is köszönöm. Erzsébet

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza hasnyálmirigy betegség témában

Leginkább nem nagyon hiszem, hogy baj lenne.

De azért azt tudni kellene, hogy mi a fene ez.

Sajnos nem írja, hogy minek kellett ezt a vizsgálatot csinálni. Volt panasza?

Én újabb kontrollt javasolnék mondjuk szeptember végén, október elején (FONTOS: UGYANAZON A GÉPEN) .

Közben készülhetne egy részletes vérkép is, fontos információkkal: pl. süllyedés, VVT, CRP, Tumormarkerek, stb.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. szeptember 24., 20:04; Megválaszolva: 2012. október 02., 13:33
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Laborérték TPA tumormarker
Keserű íz érzése kemoterápia és...
Nagypapám ct lelete
Tisztelt Doktornő! Nagypapám 82 éves, korábban prosztatarákos, de azt hormonkezeléssel jól viselte. Most volt ct vizsgálata és szeretném ha mondana...
Lelet értelmezése
Gist tumor?