Gyógyulási esély

Üdvözlöm! Apumnak szájüregi daganatot diagnosztizáltak tavaly nyáron. A diagnozis Neoplasma malignum partium linguae aliarum T3N0M0. a daganat mérete 4x3cm.Szövettanilag carcinoma planocellulare nonkeratoides invasivum. A nyakán nem tapintható megnagyobbodott nyirokcsomó.Kemoterápiás kezelést kapott 5Fu/cisplatin-t, összesen 6 alkalommal, 4 hetente. Majd sugárkezelést, 22 alkalommal, az össz dozis 45Gy, valamint még 10 alkalommal (boost) 20Gy-t.Jelenleg nem láthato tumoros elváltozás a szájüregben. A sugárkezelés mellékhatásai miatt, mint pl.szájszárazság, nehezitett nyelés, nyálkahártya gyulladás....nem birt enni, ezért 20kg-ot fogyott.Jelenleg 75 kg.Szerencsére ezek a mellékhatások már enyhültek, ugyhogy mostmár elég jol eszik.2kg-ot már hizott is. Meg tud Ö még gyógyulni, vagy csak egy rövid ideig sikerült visszaszoritani a daganatos sejtek osztódását? Mennyi esélye van? Remélem elég infomáciot adtam a betegségéröl.Köszönöm válaszukat! Üdvöllettel: Juhász Enikö

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza szájüregi tumor témában

Szerintem elég az információ - bár azt keresem, hogy műtét történt-e, vagy mindössze szövettani kimetszés?

Szerencséje van, hogy egy 4 cm-esre növekedett primér daganat mellett nem volt a nyakon nyirokcsomó-áttét - pedig ilyen nagy méretű daganat mellett csaknem lehetetlen enni, meg csaknem 100%-ban nyaki áttétek is szoktak lenni- és akkor a probléma már nem ilyen egyszerű.

Remélhetően jól lesz egy darabig - persze a kezelések mellékhatásait el kell viselni.

Az ÉLET a fontos.

Hogy visszatér-e a daganat, azt én nem tudom megmondani.

Dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 01., 16:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 04., 17:30
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Érdeklődés a lehetőségekről
Rutascorbin
Adenocarcinoma
Okozhat ez egészségkárosodást?