Inzulin mellékhatásai

18 éve vagyok tabblettás cukorbeteg 8 és 21 közötti vércukorral a diétát nem tartom, és az inzulinba soha nem fogok beleegyezni. Szerencsére nagyon sokan vagyunk igy. Hiányolom, hogy az Önök tanácsadása során soha nem jegyzik meg, hogy az inzulinnak milyen sok mellékhatása van több is, mint a szájon át szedhető gyógyszereknek és a az inzulin "hatása" de inkább kára nincs arányban a szurkálással. Ugy érzem a korrekt tájékoztásuk azt kivánná, hogy leirják, hogy az inzulinnak is van mellékhatása és nemcsak "haszna", bár szerintem csak kára van és nem haszna. Arról nem is beszélve, hogy milyen sok kellemetlenséggel jár. A gyógyszert bárhol közlekedési eszközön, utcán be lehet venni, de az kicsit furcsán veszi ki magát, hogy az utcán valaki megszúrja magát, még azt gondolják, hogy az illető kábitószeres.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza inzulin témában

Kedves Kérdező!

Oldalunkon az inzulinkezelés szövődményeiről is olvashat. Előrehaladott esetekben csak inzulin segítségével érhető el az ideális vércukor-kontroll, erről szakmai ajánlások nyilatkoznak, hogy mikor javasolt a beteget inzulinra átállítani. Saját érdeke a vércukor-háztartás optimális értéken tartása, de jogában áll a kezelést visszautasítani, így viszont számos szövődménnyel kell, hogy számoljon.Ezekről is talál cikket weboldalunkon.

Kérdés: 2011. február 01., 23:52; Megválaszolva: 2011. február 02., 13:43
Kérdések és válaszok: Cukorbetegség (diabétesz)
Emelkedett éhgyomri cukorérték
Terhesség, keton a vizeletben
Terhességi cukorbetegség
Esti inzulin
Deflazacort Bőrgyulladásra