Orrherpeszes friss anya

Tisztelt Doktornő! A kisbabám 2 hónapos. Néha előfordul nálam ha gyakrabban kell orrot fújnom (jelenleg enyhe allergia miatt) hogy herpesz jelenik meg az orromon. Nem szoktam egyből kezelni, mert mindig először mint egy gyulladt pattanás jelenik meg, és tényleg ritkán fordul elő. Sajnos sok puszit adtam a babámnak, és rettentően aggódom érte, már pár orvossal beszéltem, de csak azt mondták, hogy ne adjak puszit és fertőtlenítsem a kezem. Ennyi. Folyamatosan fertőtlenítek, de előtte már kapott puszikat, nem tudom mennyire lehet súlyos a számára, vagy el sem kapja, mert nem a számon van? Tudom hogy súlyos kimenetele is lehet, akkor miért nem tesznek előre ellene semmit? Vagy csak túlaggódom? Milyen tünetei lehetnek ha mégis elkapta? Köszönöm Egy aggódó szülő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza a herpesz témában

Tisztelt Kérdező! Valóban a puszilgatás megvonásával és fertőtlenítéssel tud tenni a legtöbbet illetve azzal, hogy a saját immunrendszerét erősíti, megfigyeli általában mikor jön elő a herpesze: pl.: stresszes időszakban, ha kifárad stb. és igyekszik ezeket a helyzeteket kerülni. Előre kezelni ezt a dolgot nem lehet, csak a megelőzésre lehet a hangsúlyt fektetni. A herpesz a babákon többféle módon jöhet ki: csak a száján, szájon belül a nyálkahártyán, de ha rágcsálja a kezét arra is ráterjedhet illetve súlyosabb esetben az agyállományt is érintheti. Attól még, hogy az Ön orrán van a herpesz fertőzhet, mert ha megpuszilja a kicsit az orron lévő hólyagok a babához érve kirepedhetnek és belőle a vírus kiszabadulva fertőzést okozhat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2019. április 21., 21:14; Megválaszolva: 2019. április 23., 21:48
Kérdések és válaszok: Csecsemőgondozás, gyermeknevelés
éretlen csípő
Újszülött ,D vitamin szedés.
Mi az oka?
Nem gagyog a baba
Mit tegyek, hogy a kisfiam időben...
Kedves WebBeteg, Szeretném kérni a segítséget, hogy mi okozhatja a kisfiam esti elalvásának elnyúlását? Néhany hete kezdődött, hogy a 3 éves...