• Gyermek táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! kisfiam 1, 5 éves. Szinte mértékkel mindent megeszik, egy két nehezebb ételt mértékkel adok neki. a gond az, hogy egyes ételeknél, pl. tejbedara, vagy virsli jó ízűen eszik és a végén az utolsó falatnál öklendezik és kihányja az ételt. nagyon megijedek. Mi rontok el? lehet sokat eszik? Ő még nem tudja a mértéket? mennyi egy ekkora gyermek normális adagja? általában szól hogy elég nem kell több, de ha nem visszajön. tanácstalan vagyok. Kb havonta egyszer előfordul.kérem segítsen! vigyem gyermekorvoshoz? köszönöm a választ! Marcsi

        Dr. Balogh Andrea válasza a hányás témában

        Kedves Kérdező! Mivel havonta 1x-i jelenségről van szó betegségre nem gondolok, hogy meghúzódna a háttérben. A gond tényleg a túlevés lehet. Az, hogy egy kisbabánál mennyi az elég arra azt kell, hogy mondjam, hogy a józan ész diktálja. Nem lehet egy vékonyka rossz evő gyermeket összehasonlítani egy jól evő húsosabb babával. Ugyanakkor talán az segíthet ha belegondol, hogy pl. Ön hány virslitől lakik jól és ha Önnek pl. 3 elég akkor a kisfia egyen 1 db-ot pl. ezt csak viszonyítási alapnak mondtam, hiszen az Ő kicsi szervezetéhez kisebb gyomorméret is tartozik. Ugyanakkor már sajnos rendelkezik egy bizonyos tapasztalatmennyiséggel, hogy mekkora ételmennyiségtől hányt a pici, érdemes ez alá szorítkozni, inkább adjon neki többször kevesebbet, mint egyszerre sokat. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2012. április 19., 00:15; Megválaszolva: 2012. április 19., 06:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: