COPD és TBC

Tisztelt Doktor Nő! Édesapám 60 éves 10 éve diagnosztizáltak nála COPD betegséget. Gyógyszereit szedi, O2-t illetve inhalációs készüléket használ otthonában. 1 éve került fekvőbeteg gondozásba súlyos fulladással, tüdőgyulladást kapott. Kezelték, állapota sokkal jobb lett, hazaengedték. 3 hónapja ugyanígy visszakerült. A feljavítás már nem volt annyira sikeres, hazaengedték. Otthonában ugyanúgy fulladt mint eddig. Most januárban erős fulladás illetve lábdagadás (vizesedés miatt) kórházba került. Kardiológiai vizsgálat szerint a szívműködése sokat romlott.Tüdőembólia gyanújával azonnal kórházba utalta az orvos. Kezelés: vízhajtó, hörgőtágítók alkalmazása. Kivizsgálások: CT eredménye: szövetszaporulat (rákgyanú) Állapota ekkor egészen jó volt. (jó étvágy jó közérzet terhelésre annyira nem fulladt tudott sétálni.Ezután hörgőtükrözést végeztek, ezt követően nagyon súlyos, hirtelen állapotromlás(erős köhögés, fulladás, gyengeség) .CO2 nem tud szabadulni a szervezetből, infúziót kapott, meg még valamilyen ellátást nem tudom pontosan mit. Ezután éjszaka már nagyon rosszul volt és értékei alapján intenzív osztályra került gépi lélegeztetésre mélyaltatással. Azt mondják nagyon gyenge a szíve és tüdeje emellett rákgyanú is van ami lehet tbc a szövettani eredményeket várjuk...és felszedett egy fertőzést is amit antibiotikummal kezelnek. Kérdésem: Mik a kilátásai? Mikor fogják a gépről leszoktatni? Ez kb mennyi ideig tart? FElépülhet e? Előre is köszönöm! Üdv Berkes Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza állapot rosszabbodás témában

Kedves Zsuzsanna!

Édesapja állapotának változását nem lehet megjósolni, bármikor beállhat kedvező, de akár kedvezőtlen változás is. A COPD olyan betegség, ami nem csak a tüdő, hanem egyéb szervek működését is rontja. Akkor kerül le a lélegeztető gépről, ha megszűnik a gyulladás, és lesz már elég ereje spontán lélegezni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. január 25., 13:09; Megválaszolva: 2015. január 25., 23:14
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Ez a vizsgálat októberben készült. KLINIKAI ADATOK ÉS A VIZSGÁLAT INDIKÁCIÓJA: Fullad, köhög. kardiológus utalta be...
Krónikus hörghurut kínai vakcina
Tisztelt Doktornő! A kérdésem, hogy krónikus hörghurut mellett, köhögéssel, mely köpetürítéssel is jár, a kínai oltás felvehető, ha...
COPD gyanú ....?
Tisztelt Doktornő! 3 hete légzési nehézségem volt. Alvás közben jelentkezett. Köhögni nem köhögtem csak reggelente, néha barna váladékkal (25...
Lehet-e roncs tüdőbetegséggel...
Kedves Doktornő? Anyukám 81 éves és úgynevezett roncstüdővel született, illetve még a kórházi pappírokon még az is szerepel, hogy ki vannak...
Folyamatos Szédülés
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérne! Folyamatos szédülésem van sajnos a nap 24 órájában. Ezzel kapcsolatban minden létező...