Fennáll-e még a COPD nálam?

Korábban, kb.4 éve COPD-t állapítottak meg nálam.Berodual pumpa használata után megszűntek a tüneteim, 1/2 éve a tüdőröntgen koromnak megfelelő állapotot eredményezett.Honnan tudhatom meg, hogy még mindig fennáll a COPD nálam? --50 éve dohányzom, most próbálkozom a leszokással... Labor vizsgálat 14 allergiát mutatott ki, -volt már 2 alkalommal szív katéterezésem stent beültetéssel.--Nem fulladok, de hamar elfáradok és minden reggel erős verejtékezés gyötör. A vérnyomásom gyógyszerekkel kezelt és többnyire megfelelő, de a pulzusom legtöbbször 50-60 közötti.Ezek lehetnek COPD-re utaló jelek, vagy inkább a szív működésemmel függnek össze?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza COPD témában

Kedves Kérdező!

A COPD, egy krónikus gyulladás, amit a dohányzás okoz, és tart fenn. Ha dohányzik, légzési panaszai vannak, nem bírja a terhelést, elképzelhető, hogy fennáll Önnél a COPD. Erre egy korrekt tüdőgyógyászati vizsgálat tud választ adni. A mellkas röntgen, nem elegendő a COPD diagnózisához. A dohányzás szívbetegséget is okozhat, a szív és tüdő betegségei egymással összefüggenek. Mindenképpen szokjon le a dohányzásról!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2013. október 23., 13:25; Megválaszolva: 2013. október 27., 20:05
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
COPD diagnozis (stad: B)
Tisztelt Segitséget adó orvos! Megprobálom röviden: 1972-ben és 2011-ben pajzsmirigy mütétem volt, a tsh érték jó volt, de nagyon megnagyobbodott...
COPD Medrol függőség
Férjemnél kb. 10 éve fenn áll ez a betegség. A betegség tüneteit, általában MEDROL -al teszik elviselhetőbbé (korházi kezelés alatt) . 1 éve...
COPD gyógyitása
Decemberben Copd-ét állapitottak meg nálam.Sulyos fokut, korházi kezelés után, tüdögondozoi intézettől megfelelő gyógyszereket kaptam, azóta...
mit jelent orvosi Epikrizis
Megkérdezem idült obstruktív tüdőbetegségem milyen státuszban van halk kissé érdekes légzést állapított meg. Mrtg st.idem mindkét alsó...