Idült obstructiv tüdőbetegség

Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni, hogy ezzel a státusszal folytathatom e a munkámat (elég hidegben) és hogy további vizsgálat javasolt-e? Anamnézis: R3-as gondozott. LF: a korrábbihoz képest nagyhörgő obstr-ja szignif. fokozódott jelenleg kp súlyos COPD SpO2: 95-95-95% pulsus: 83-83-83/min Mellkas rtg PACS: a rad. előzményekhez képest jelen felv-en a belátható tüdőmezőkben akt. kóros infilt. nem észlelhető. Bal oldalon a rekesz évek óta kitapadt, ugyanott a lat. mellkasfal mentén vaskos pleuracallus. D: COPD st.II J4480 St.p. TBC pulm. lob. inf. 1.d. St.p. pleuritis exudativa 1.s. Válaszát előre is köszönöm szépen!

Dr. Hangonyi Csilla válasza COPD témában

Kedves Kérdező!

A régebben lezajlott TBC és mellhártya gyulladás nem akadályozza munkavégzését, a rendszeres röntgen kontrollon kívül más tennivalót nem igényel.

A COPD-je hajlamosíthatja légúti fertőzésekre, ami hidegben könnyen előfordulhat, de ha nem dohányzik, és használja gyógyszereit, tud dolgozni.

A légzési állapotát leginkább a dohányzás rontja. Erről nem írt. A II. stádiumú COPD nem olyan súlyos, hogy meggátolná a munkában.

Üdvözlettel:

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2013. július 08., 17:00; Megválaszolva: 2013. július 08., 21:57
Kérdések és válaszok: Krónikus bronchitis (COPD)
COPD-s beteg használhat-e oxigén...
COPD-s beteg használhat-e oxigén koncentrátor készüléket?
Copd utolsó stádium
Kedves Doktornő! Édesanyám copd IV.stádiumában van oxigén terápia otthon gyógyszerek. Szanatóriumba tudok ingyenes beutalót hol tudok neki kérni, 38...
COPD betegség más szervem...
Nem régen regisztrálták nálam ezt a betegséget. Az kérdezném hogy, más szervem működését is befolyásolja ez a betegség és mi a végkifejlet...
COPD betegek egyessülete
Azt szeretném megkérdezni, hogy a COPD betegeknek van valahol egyesülete, ill. találkoznak valahol? Amennyiben igen, szeretném tudni, hogy hol, merre...
COPD betegséggel mire számíthatok?
Érdeklôdni szeretnék a betegségrôl? két honapja nalam is kiderült. Mire számitsak?