Bőrkiütések a kézfejen

Tisztelt WebBeteg! Már tél óta apró, vörös pöttyök borítják a kézfejemet! Először azt hittem, hogy csak a hideg miatt!, De még mindig jelen vannak és hiába krémezem egy picit csökken a vörössége, de a pettyek azért látszódnak halványan. Időnként igencsak viszket, de aztán kb. egy hétig két hétig nem. Nem tudom, hogy mit csináljak még vele v. mivel próbálkozhatnék még, mert már kezd idegesíteni a jelenléte és főleg inkább az, hogy nem tudom mitől jöttek ki. Főleg a jobb kézfejemen van, - a bal kézfejemen is van, de ott ritkább, kevesebb, alig észrevenni. Megpróbálok egy képet beilleszteni ide - remélem sikerül. Jövő héten készülök bőrgyógyászhoz, de addig is szeretném megkérdezni Öntől, hogy, mennyire kéne aggódnom a pöttyök végett? Attól félek igazából, hogy valami komoly betegség előjelei ezek a pöttyök. Lehetséges sz v. inkább valamiféle allergiáról van szó? A válaszát nagyon köszönöm! JP

Dr. Gál Mónika válasza vörös kiütések a kézen témában

Kedves Kérdező! A képen látható kiütések lehetnek kézekcéma tünetei. Ezt okozhatja allergia, de valamilyen erős vegyszer- pl. tisztítószerek, folyékony szappanok rendszeres használata okozta irritáló hatás is. Mindenképpen szükséges a bőrgyógyászati vizsgálat, de addig is használjon valamilyen visszazsírozó hatású kézkrémet rendszeresen.

Megválaszolva: 2011. április 05.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Pattanások a háton
Kedves Doktornő! Évek óta gyulladt pattanások jelennek meg a hátamon. Korábban bőrgyógyász által javasolt gyógyszeres kezelés és gyógyszertári kikevert krém...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...
Szeborreás dermatitis
Tisztelt Doktornő! Szeborreás dermatitis-el diagnosztizáltak, kevert arcbőröm van, a homlokom rendkívül zsíros, miteszeres és pattanásos, az arcom többi része...