• Kiütés a hason

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az Egyesult Allamokban tartozkodomm mar 6 hete es masodjara jott ki egy mar sebes es korvonalaban piros viszketo kiutes (eloszor a combomon hatul, most a honaljam kozeleben). Azt mondtak hogy egy bogarcsipes lehet, de ezzel egyidejuleg a borom mindenhol nagyon ki van szaradva napokig es ma zuhanyzas utan a hasamon hirtelen egesi foltokban tort elo egy masik fajta kiutes nagyon teruleten. Egy eleg szarito fertotlenito szappant kaptam az itteni orvostol es egy Zyrtec nevu gyogyszert a viszketesre, valamint egy kremet amit a sebes kiutesre kell tennem(Mupirocin). Ami meg jobban rontja a helyzetet hogy a mandulaim annyira be vannak dagadva hogy majdnem osszeernek a torkomban. Erre Ibuprofent kaptam es nem tudom hogy szedhetem-e egyutt a Zyrtec-kel? Es elkepzelesem sincs hogy mitol johetett ki a nagy tuzfolt szeru kiutes a hasamon? Valaszat elore is koszonom!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Tünetei megfelelhetnek nummularis ekcéma tüneteinek,melynek hátterében általában góc áll. Ez lehet a torokgyulladás is,ami éppen zajlik. A két gyógyszert szedheti együtt. Arra számítani lehet, hogy a kiütések okának (jelen esetben a torokgyulladásnak)a kezelésével átmenetileg még több kiütés jön ki, ez az ún.gócreakció, amely természetes folyamat.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 07., 05:03; Megválaszolva: 2011. január 09., 22:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés