Lábujjköröm

Tisztelt Doktor úr\nő!

A jobb lábamon nagylábujjam jobb oldala be van gyulladva.Eddig négyszer vágta ki sebész és most jön az ötödik. Azt szeretném kérdezni h nincs-e olyan módszer amivel meg lehetne szüntetni a gyulladást.Nekem ez azért okoz nehézséget mert kosárlabdázok.Hallottam a lézeres műtétről, amiről azt szeretném kérdezni, hogy mennyire hatásos, fájdalmas-e (a "hagyományos" kivágáshoz képest) és hogy mennyibe kerül. Az lenne a célom, hogy többet ne gyulladjon be.

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza körömágygyulladás témában

Kedves Kérdező!

A lábköröm vágása sokat számít, az a lényeg, hogy hegyes szél ne maradjon, mely a bőr gyulladását tudná élőidézni. A lézeres műtét gyakorlatilag ugyanúgy fájdalomcsillapítást igényel, az a különbség, hogy nem szike távolítja el, hanem a lézer "égeti" el a szöveteket. Az árral kapcsolatban magánrendeléseken tud érdeklődni, ez orvosonként, rendelésenként eltérő. A gyakori körömágygyulladás miatt érdemes lenne egy vércukorvizsgálatot elvégeztetni a háziorvosával.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. szeptember 14., 09:57; Megválaszolva: 2009. szeptember 14., 09:57
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömágy sérülés
Tisztelt Doktornő! A mai napon véletlenül belekaptam valamibe aminek hatására a körömágyam enyhén megrepedt, az eset után vérzett is. Megnéztem...
Körömágy gyulladás
Üdvözlöm! A köröm ágyam fel van dagadva,ég,viszket,lüktet, feszül rajta a bőr és ez a 3. Nap, a tenyerem is mintha elkezdett volna hámlani....
Folt lábkörmön
Tisztelt Doktornő! Lányom (27 éves ) nagylábujján körülbelül 3 héttel ezelőtt megjelent egy barnás, kb. 3-4 mm átmérőjű szabálytalan alakú...
vadhús a köröm mellett
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy mitől lehet az, hogy harmadszorra nőtt vadhús a lábujj körmöm mellet?! a legelsőnél...
Körömgyulladásom van mit javasol?
Tisztelt Doktor Úr.Külföldön dolgozom, ezért nehézkes a hirtelen doktori gyógyitás. A problémám, levágtam a lábamról a körmöm, rá 4 napra az...