• Folt lábkörmön

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! Lányom ( 27 éves ) nagylábujján körülbelül 3 héttel ezelőtt megjelent egy barnás, kb. 3-4 mm átmérőjű szabálytalan alakú folt. Elmondása szerint egyik napról a másikra tűnt fel. Előzetesen, néhány napja már fájlalta ezt a lábujját ( nyomásra, volt fájdalmas, azt nem tudom, a lábujj, vagy a köröm nyomására). Ugyanakkor a bőr is kipirosodott kismértékben. Néhány napi antibiotikus kenőcsel való kezelés után a pirosság elhalványult, majd ismét fellángolt, és a folt melletti körömszélen váladék jelent meg, illetve a körmön keresztben egy pirosas színű sáv, amelynek a szélessége valamivel nagyobb, mint a folt függőleges nagysága. A köröm környéke fájdalmas. Jelenleg neomagnolos vízben történő áztatás után Baneocin kenőccsel keni a köröm és a körömágy találkozásánál visszatolt bőrt, illetve a gyulladt részeket. Kérdésem lenne, hogy milyen elváltozás lehet ez Ön szerint, és mi lenne a teendő? Szükséges-e bőrgyógyász szakorvost felkeresni? Mellékelem az elváltozásról készített fotót, bízom benne, hogy eljut Önhöz. Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Körömágygyulladás témában

        Sajnos képet nem kaptam a kérdéshez. A leírás alapján körömágygyulladása van, amin a Baneocin kenőcs segíthet. Amennyiben nem javul, forduljanak személyesen bőrgyógyászhoz.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 28., 23:30; Megválaszolva: 2019. március 05., 13:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: