Körömágygyulladás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. másfél hete érzem, hogy valami nem stimmel a nagylábujjam belső részénél. A köröm és a bőr találkozásánál gyulladást észlelek, piros, nyomásra érzékeny. Elmentem a sebészetre, nem nyúltak hozzá, csak Bactroban kenőcsöt kaptam. 5 napja használom a kenőcsöt, de nem tapasztalok semmi változást. Ismerősök javaslatára paradicsomos dúckötést és (a bactroban előtt) Tetran kenőcsöt is kipróbáltam nem sok sikerrel. Mit lehetne még tennem? Előre köszönöm válaszát. Tisztelettel: Anita

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza a körömágygyulladás témában

Kedves Anita!
 
Mindenképpen a párakötést javaslom, melyhez használhatja  bactroban kenőcsöt. Ez a kötés fogja annyira lehúzni a gyulladást, hogy megszűnjön a körömágy irritációja. Amennyiben nem javul forduljon ismételten sebészeti szakrendeléhez.

 

Üdvözlettel: Dr. Boros Miklós, sebész

Kérdés: 2009. június 10., 09:48; Megválaszolva: 2011. október 05., 12:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus