Bördaganat: mit jelent a lelet?

Tisztelt Doktor Úr!

Már ugyan kérdeztem, de nem találom a papirt igy ujra szeretném megkérdezni, hogy mit jelent ez a lelet.

Összességében a vizsgált a börmintában epidermotrophismust nem mutatható ki, azonban mélyre terjedő döntö többségében CD3-CD4pozitiv sejtekből álló infiltrátumot találtunk, amely jelentős atipiát nem mutat, Az epidermotrophismus hiányba alapján a mycosis fungoides nagy valószinüséggel kizárható azonban a mélyre terjedő és CD4 pozititást mutató T sejt pupuláció alapján felmerülhet a perifériás T sejtes liypmohoma bör éritettsége, A clonális folyamatot a molekuláris vizsgálatok nem igazolták azonban a klinikai tünetek persistálása eseteén a vizsgálat megismétlését javasoljuk.

Ez 2oo6-jan-ban volt és most egy hete ismét megjelent a hátomon a korábbi mütét mellett kb, . 1 cm-re egy ugyan ilyen börelváltozás.

Az Orsz. Onk-Intézetben ahová konrollra járok, ott azt mondták, hogy szintén T sejtes lympohoma lehet, ezért a börkilinkára küldtek.

Ez elváltozás ugy nézz ki, mintha egy szunyog csipet volna meg.

Kérdésem, hogy, mennyi ideig nem terjed mélyebre, a rosszindulató sejt, mert most az orvosok szabadságon vannak és gondolom 2-3 hónap mire megmütenek?

Az elöző leletem börrák vagy nyirokmirigy rák volt?

Mit jelent az, hogy perifériás T sejtes lyphoma?

Ön mit gondol a sebészetre elmegyek és azt kérem, hogy vegyék ki vajon kiveszik a hátomből vagy feltétlenül börgyógyász javaslata kell?

Az anyukám 2006 jan-ban halt meg nyirokmirigyrákba, de neki a halála elött 3 évvel már a lágyékba a megvoltak duzzadva a nyirokcsomok, nekem sehol semmi nem megdagadva, ezt az orvos most megnézte. Tavaly, decemberbe csináltak CT-t sem a hasban, sem a mellkasba nem volt nyirokcsomómegduzzadva.

WEBBeteg szakértő válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő! A lymphomák a nyirokrendszer rosszindulatú daganatai, melyeket rendszerint kemoterápiával gyógyítunk. Kivételt képeznek a kizárólag bőrre lokalizálódó lymphomák, melyeknél többnyire elegendő a sebészi eltávolítás, esetleg helyi kezeléssel kiegészítve. Az Ön esetében a 2006-ban eltávolított elváltozás egy "lymphoma előtti" bőrjelenség lehetett, hiszen a valódi daganattal szemben támasztott kritériumokat (epidermotropismus, klonalitás) nem merítette ki - hála Istennek. Ellenben, ha nem távolították volna el, idővel akár valódi daganattá is elfajulhatott volna. A jelenleg észlelt bőrelváltozást is jó volna minél hamarabb kimetszeni, hiszen csak a szövettani vizsgálattal dönthető el, hogy milyen természetű. A műtétet bőrgyógyász vagy sebész egyaránt el tudja végezni.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 04.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Nyirokcsomók, limfómától való félelem
Tisztelt Doktornő! 25 éves férfi vagyok, nyirokcsomókkal kapcsolatos kérdéssel, és azokhoz fűződő félelem okán fordulok Önhöz. Már lassan 4 éve vannak a...
ŐSSEJT ÁTÜLTETÉS UTÁN MABTHERÁT...
4 éve kezdődött nálam a non-hodgkin lymphoma, amiből kigyógyultam, de tavaly sajnos visszajött ez a betegség az agyamba. Emiatt saját őssejt átültetést...
Diffuz nagy B-sejtes Lymphoma
Tisztelt Doktor Úr! Apósomnál 2012.01.16-án Diffúz nagy B-sejtes Lymphomát állapítottak meg. A zárójelentés egy részét csatolva küldöm. 5 ciklus R-CHOP-t...
Lymphoma betegség?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó megnagyobbodással a...
Végbélkörnyéki fájdalom és láz
Érdeklődni szeretnék, hogy mire utalhat végbél körüli fájdalmam, ami vizelet és székletürítéskor fokozódik. 5 napja jelentkezett és lázam is van, tegnap 39...
Limfóma gyanús nyirokcsomók
Több, mint egy hónapja 2 nyirokcsomót észlelek a nyakamon. Nos nem tudom mi lehet a kiváltó oka. Az allergia? esetleg valami más áll a háttérben? Attól félek,...