• Száraz, érdes bőr a nemi szerven

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 20 éves vagyok, és körülbelül két éve élek aktívan nemi életet, az utóbbi egy évben ugyanazzal a hölggyel, aki hormontablettát szed. Mindig is ügyeltem a higiéniára, de mióta óvszer nélkül történnek az együttlétek még fokozottabban. (Előtte, utána tisztálkodás stb.) Eddig nem is volt semmilyen problémánk. Körülbelül 10 napja lettem figyelmes a nemi szervemen (visszahúzott bőrnél egy fél centivel a makkom alatt) két piros foltra amik néha égtek vagy viszkettek kicsit. Canesten kenőcsöt használok ezért kb. egy hete, a foltok napok alatt eltüntek, de a bőr körbe egy fél centis sávban a péniszemen száraz és érdesebb mint korábban. Nem viszket, vagy fáj, de olyan mintha ebben a saávban a bőr elveszítette volna a ruganyosságát, és ha visszahúzom a bőrt "szorít". (különösen merevedéskor érezni és látszik, ilyenkor a kerülete is feltünően kisebb azon a részen a péniszemnek, és kényelmetlenebb az érzés is) Úgy érzem most már nem fogom elkerülni a bőrgyógyászati vizsgálatot, ha a következő egy hétben sem tapasztalok változást, (a kenőcsöt még mindig használom) biztos bejelentkezem, de addig szeretnék valamit tudni erről, hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönettel Gergely

        WEBBeteg szakértő válasza a vörös foltok témában

        Tisztelt Gergely!


        Mivel a bőrtünete a Canesten kenőcs használatától rendbe jött, feltehetően egy felületes gombás fertőzése volt. A gyulladásos tünetek azonban nem mindig javulnak a fertőzés megszűnésével együtt, erre speciális krémeket lehet kapni, de csak receptre. Mielőtt a nyálkahártyája berepedezne forduljon orvoshoz. Ne feledje, az óvszerrel nem csak a nem kívánt terhességet, de a fertőzéseket is meg lehet előzni. Partnere vizsgálata is javasolt.

         

        Üdvözlettel: Dr. Varga Viktória, bőrgyógyász


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 16:28:05; Megválaszolva: 2011. október 03., 12:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: