piros folt, száraz folt a gát közelében

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A problémám a következő: kb. 3-4 hete hirtelen fellépő erős viszketés érzékeltem a nemi szervem tájékán, és azt ezzel a Canesten krémmel kezeltem 2-3 napig, míg a viszketés elmúlt. De 2 hete újra viszketés jelentkezett, mely enyhébb volt, és nem gyakori. Most viszont kellemetlen, de nem annyira viszkető, piros, száraz foltok jelentek meg a gát környékén két oldalt. Nem tudom, hogy gombás fertőzés lehet-e. Tudni kell, hogy csak közel fél éve élek nemi életet, egy partnerem volt /van csak és nem szedek fogamzásgátlót, óvszerrel védekezünk. Hogyan kezeljem? Menjek nőgyógyászhoz?

Dr. Deli Tamás válasza vörös foltok témában

Tisztelt Hölgyem!

Leírása alapján gomba a legvalószínűbb. Javaslok egy ismételt Canesten vagy Lomexin kúrát (napi 2x, legalább 10 napig, nem abbahagyni a tünetek enyhülése után! ) . Ha mégsem múlnak a tünetek, feltétlen mutassa meg nőgyógyásznak vagy bőrgyógyásznak az elváltozást, hiszen nemcsak gomba okozhat ilyesmit, hanem pl. allergia, ekcéma stb is lehet a háttérben.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. március 21., 22:56; Megválaszolva: 2011. március 23., 05:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...