Piros folt, száraz folt a gát közelében

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A problémám a következő: kb. 3-4 hete hirtelen fellépő erős viszketés érzékeltem a nemi szervem tájékán, és azt ezzel a Canesten krémmel kezeltem 2-3 napig, míg a viszketés elmúlt., De 2 hete újra viszketés jelentkezett, mely enyhébb volt, és nem gyakori. Most viszont kellemetlen, de nem annyira viszkető, piros, száraz foltok jelentek meg a gát környékén két oldalt. Nem tudom, hogy gombás fertőzés lehet-e. Tudni kell, hogy csak közel fél éve élek nemi életet, egy partnerem volt /van csak és nem szedek fogamzásgátlót, óvszerrel védekezünk., Hogyan kezeljem? Menjek nőgyógyászhoz?

Dr. Deli Tamás válasza vörös foltok témában

Tisztelt Hölgyem! Leírása alapján gomba a legvalószínűbb. Javaslok egy ismételt Canesten vagy Lomexin kúrát (napi 2x, legalább 10 napig, nem abbahagyni a tünetek enyhülése után!). Ha mégsem múlnak a tünetek, feltétlen mutassa meg nőgyógyásznak vagy bőrgyógyásznak az elváltozást, hiszen nemcsak gomba okozhat ilyesmit, hanem pl. allergia, ekcéma stb is lehet a háttérben.

Megválaszolva: 2011. március 23.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Vörös foltok, hámlás a kézfejen
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő Pár napja a bal kézfejemen néha viszkető, hámló vörös foltok jelentek meg, főleg a csuklónál. Tegnap már fájt a hüvelykujjam...
Nemiszerv gombásodás
Üdvözlet. Az lenne a problémám, hogy néhány napja a péniszemen vörös foltok jelentek meg, amik később hámlani kezdtek, és viszketni. Mivel nagy...
Száraz, érdes bőr a nemi szerven
Tisztelt Doktornő/Úr! 20 éves vagyok, és körülbelül két éve élek aktívan nemi életet, az utóbbi egy évben ugyanazzal a hölggyel, aki hormontablettát szed....
Bőrbetegség
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Kb 1 Hónapja vörös folt jelent meg a makkom mindkét oldalán, nem viszket nem fáj. Mi lehet ez és milyen kezelés javasolt....
Barna ovulációs folyás antibiotikumtól
Gardasil-9 hpv elleni oltás / teherbe...