• Atópiás dermatitis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, h másfél éve karhajlatból induló, bőrgyógyász által atópiás dermatitisnek mondott bőrbetegségemet jelenleg már testszerte jelentkező tünetekkel(karok teljes felülete, kézfej, mellkas, hát, lábak belső fele) a létező szinte összes tüneti kezelés által sem sikerült enyhteni:

        Flucinar, Sanatopic, Neutrogena, Neogranormon, Johnson&Johnson, Lipobase, Fenistil, Elocom, Antiprurit-fürdőolaj, testápoló, babaszappan, fürdősók, sóbarlangos kezelés, Aloe Vera, Alocado, csipkebogyó+körömvirágkrém, Linola fürdőolaj és testápoló, Ezüstkolloid külsőleg és belsőleg egyaránt, valamint Xyzal, Aerius, Doxyciclin, Rulid, stb.

        Elvégzett vizsgálatok:

        Allegriatesztek, nőgyógyászati-,fül-orr gégészeti-,fogászati góckutatás, Borellia, Yersinia Mycoplasma, Helicobacter tesztek. Mind negatív eredménnyel.

        Laboreredményeimből lényegi eltérés nem emelhető ki. (pajzsmirigy funkció , eos%, transferrin, bilirubin szint kismértékű eltérése). Állapotomon csak szteroid(Medrol 32mg) segített. Egy hétig tartó szedése után tünetmentessé váltam, azonban elhagyását követően a viszkető, hámló, gyakran már vérző bőrproblémáim visszatértek.

        Az itt leírtak, valamint a mellékelt képek alapján kérem szíves szakvéleményüket.

        WEBBeteg szakértő válasza a atópiás dermatitis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem ritkán, de vannak makacs, nehezen reagáló atópiás dermatitis esetek. A steroid helyett az antihisztaminok dózisát kellene napi 2x1 tbl.-ra emelni. A mosakodókenőcsök, testápolók rendszeres használata nagyon fontos, és meg kellene próbálni a lokális steroidok helyett enyhébb bőrtünetek esetén, ill. a fellángolások megelőzésére az ún. calcineurin gátló krémek (Protopic, Elidel) használatát. Sokszor a feszült, stresszes életmód is hozzájárul az atópiás tünetek fenntartásához. 


         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-12 19:41:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! A nemiszervemen pár fehér-átlátszó szemölcsszerű képződményt vettem észre. Kör alakban helyezkednek el. Nem tudom mióta vannak ott, nem okoznak semmilyen panaszt, de félek nehogy nagyobb baj legyen belőlük. Azt szeretném...
        T. Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy a lábamon lévő piros kiütések allergia miatt vannak-e vagy az alapbetegségem miatt. Megyek orvoshoz, de csak sokára kaptam időpontot, ezért szeretném kérdezni, hogy addig mivel kezeljem. Alapbetegségem:...
        Két napja mecsípet valami a combomon, valószínű, kertészkedés közben. Kemény csípés, a közepén fehér és levedzik, körben bepárásodott és viszket. Eddig ilyet még nem tapasztaltam. Menjek orvoshoz? Köszönettel, Klára
        Jonapot! Azt szeretném kérdezni hogy már 1 hete a szemeim alatt az orcáknál piros folt jelent meg mind ket szemem alatt es égnek a foltok pár nap után lehámlanak. És nagyon zavaro Van amikor csak halvany piros de van amikor mar vörös. A szám...
        Tisztelt doktornő/úr Már körülbelül egy fél éve van rajtam ez a kis kinövés. Nem fáj, nem csíp, nem viszket nem gától semmiben sem. Viszont előtte volt egy sorozatos fityma gyulladásom. 2-3 hétig tartott a gyógyulás majd jegesmedve...
        Rózsaszínű kiütések a combok külső oldalán es a farpofakon. Kiütések a test többi részen nem tapasztalhatóak. Ezzel egyutt erős torokfajas, levertseg, izomfajas, fejfájás. Nincs szexuális kapcsolat az elmúlt egy évben.
        Tisztelettel kérdezem, nyíltan hirdeti elég drágán az alábbi link szerzői a szemölcs elleni szereket is, lehet e valóság alapja? Nagyon nagyon érintett vagyok, mert már a szemhélyamon is jelentkezett a szemölcs, tudom, az idős kortól is...
        Jó Napot Kívánok! 11 éves kislányomon a mellékelt fotón látható kiütés jelent meg néhány napja a felkarján. Már napokkal ezelőtt írtam Önnek, de valami rendszer hiba miatt nem ment el az üzenet. Azóta a térdén és a felkarján, a már...
        Nekem egy olyan problémám lenne hogy az életem során 2-prostituáltall létesitettem orális szexet az eggyikel 3 éve a másikkal 1.5 éve, óvszert mindkét alkalommal használtam, elkaphattam valamilyen betegséget? Tüneteket a mai napig nem...
        Szép napot! Lassan egy hónapja voltam strandolni a családdal. Azóta a herezacskóm viszket és vörös. Kissebb részeken hámlik. Az érzés elég kellemetlen és nem tudom, hogy milyen orvoshoz fordulhatnék, bőrgyógyász vagy urológus. Vagy éppen...