• Atópiás dermatitis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett!

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, h másfél éve karhajlatból induló, bőrgyógyász által atópiás dermatitisnek mondott bőrbetegségemet jelenleg már testszerte jelentkező tünetekkel(karok teljes felülete, kézfej, mellkas, hát, lábak belső fele) a létező szinte összes tüneti kezelés által sem sikerült enyhteni:

        Flucinar, Sanatopic, Neutrogena, Neogranormon, Johnson&Johnson, Lipobase, Fenistil, Elocom, Antiprurit-fürdőolaj, testápoló, babaszappan, fürdősók, sóbarlangos kezelés, Aloe Vera, Alocado, csipkebogyó+körömvirágkrém, Linola fürdőolaj és testápoló, Ezüstkolloid külsőleg és belsőleg egyaránt, valamint Xyzal, Aerius, Doxyciclin, Rulid, stb.

        Elvégzett vizsgálatok:

        Allegriatesztek, nőgyógyászati-, fül-orr gégészeti-, fogászati góckutatás, Borellia, Yersinia Mycoplasma, Helicobacter tesztek. Mind negatív eredménnyel.

        Laboreredményeimből lényegi eltérés nem emelhető ki. (pajzsmirigy funkció, eos%, transferrin, bilirubin szint kismértékű eltérése). Állapotomon csak szteroid(Medrol 32mg) segített. Egy hétig tartó szedése után tünetmentessé váltam, azonban elhagyását követően a viszkető, hámló, gyakran már vérző bőrproblémáim visszatértek.

        Az itt leírtak, valamint a mellékelt képek alapján kérem szíves szakvéleményüket.

        WEBBeteg szakértő válasza a atópiás dermatitis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Sajnos nem ritkán, de vannak makacs, nehezen reagáló atópiás dermatitis esetek. A steroid helyett az antihisztaminok dózisát kellene napi 2x1 tbl.-ra emelni. A mosakodókenőcsök, testápolók rendszeres használata nagyon fontos, és meg kellene próbálni a lokális steroidok helyett enyhébb bőrtünetek esetén, ill. a fellángolások megelőzésére az ún. calcineurin gátló krémek (Protopic, Elidel) használatát. Sokszor a feszült, stresszes életmód is hozzájárul az atópiás tünetek fenntartásához. 


         

        Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina


        Dr. Bodnár Edina
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-12 19:41:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 06:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.