Pikkelysömör körmön - Mi a megoldás?

44 éves vagyok, pár hónapja a körmöm kezdett berepedezni, sőt a köröm mellett az újbegyemen a bőr felrepedt, sokszor már vérzett. Régebben is eléggé töredezett a körmöm, de a bőr nem volt kiszáradva. Úgy gondolom fontos megjegyeznem, hogy a tavasz folyamán eléggé stresszes időszakon estem át. Szeptemberben egy vírusos fertőzés következtében egy enyhébb vesemedence-gyulladást kaptam, melyet antibiotikummal kezeltek, és közben az ízületeim is egyre jobban fájtak, a karomat alig bírtam felemelni, feldagadt a kézfejem, alig bírtam fogni a kezemmel. Elmentem a bőrgyógyászati rendelőbe, a doktornő megállapította, hogy köröm-pikkelysömöröm van. Elküldött gócvizsgálatra: fül-orr- gége, fogászat, nőgyógyászat. A nőgyógyászati hüvelyváladék vizsgálat eredménye pozitív: streptococcus agalactiae. Erre antibiotikumot szedtem (doxycyclin-zentiva) . Házi orvosom szerint összegezve: a stressz + a gyulladás kihozta a pikkelysömört, majd ez kiváltotta az ízületi-gyulladást. Közben a bőrgyógyászaton krémeket írt fel a doktornő (lorinden A, canesten, elocom) , de semmi változás nem történt, sőt a körmöm egyre csúnyább: elvastagodott, besárgult, berepedezik, a felületén bemélyedések-kitüremkedések vannak, a körmöm alatt, a köröm hosszában 1-2 mm-es vékony fekete csíkocskák jelentek meg. Az újbegyemen a bőr folyton bereped, vérzik. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy van-e valami hatásos gyógymód erre a betegségre, mert úgy érzem, a jelenlegi kezelések nem vezetnek eredményre. Segítségüket előre is megköszönöm: Tünde

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pikkelysömör témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a körömre nem hatásosak a krémek, mert nem hatolnak be a körömbe. Csak a szisztémás kezelések lehetnek hatásosak (PUVA fénykezelés, Neotigason, ill. a biológiai terápiák) .

 Dr. Bodnár Edina

 

 

 

Kérdés: 2008. december 17., 21:07; Megválaszolva: 2008. december 17., 21:07
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon