• Pilonidális cysta tályoggal

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        44 éves nő vagyok. Ez év februárjában műtöttek a címben megnevezett betegséggel. Ez a tályog a végbélnyílás felett 1-2 cm-re volt. Áprilisban újra fel kellett nyitni a sebet, mert ismét keletkezett egy tályogos csomó. A nyitott sebet utána még két hétig kezelték, majd összeforrt. Most május van, és három napja felfedeztem egy csomót ugyanott, ami enyhén vérezget. Hova foduljak? Oda nem szeretnék már visszamenni, ahol eddig kezeltek. Kérem ajánljon nekem egy jó magánorvost, aki végre meggyógyít. Azt sem értem, hogy ha már visszatért a problémám, miért nem vettek kaparékot a sebből, amit elküldtek volna tenyésztésre? Miért nem kaptam semmilyen gyógyszert pl:széles spektrumú antibiotikumot? nagyon el vagyok keseredve.

        WEBBeteg szakértő válasza a kiújuló tályog témában

        Kedves Beteg!

        Az Ön kiújuló sinus pilonidalisa gyakori és makacs betegség. A kiújulás nem kezelési probléma, hanem arra utal, hogy a legelső abscessus után egy járat alakulhatott ki a bőr alatti lágyrészekben, melyből kiújul a tályog. A csomó nagy valószinűséggel ezzel a járattal függ össze. A tályog kezelése a nyitva kezelés, kötéscserék. Antibiotikum adása nem szükséges, hiszen a hatásossághoz szükséges koncentrációt nem tudja elérni a tályog helyén. A végleges megoldást a gyulladásmentes időben elvégzett járatkiírtás műtéti úton. Emiatt az Ön számára szimpatikus sebészeti osztály szakrendelését keresse fel. Amennyiben panasza van mihamarabb keresse fel a sebészeti szakrendelést.


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-03 20:24:01; Megválaszolva: 2011. július 28., 13:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        A tüdő vitaminja
        A folyamatos, tudatos vitaminpótlással sokat tehetünk egészségünkért.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció