Piros foltok az államon, arcon egyre több helyen az arcon, fejbőrön

Piros foltok jöttek elő az államon, de van mikor halványabb, de most igen piros és a fülemnél a bajusz környékén sajnos egyre több helyen jelentkeznek kissebb nagyobb piros foltok, a fejbőrön is vannak és néha nagyon viszketett, es fehér korpaszerű bőr potyogott róla, de az arcon lévő foltok nem viszkednek. Es azt vettem észre, hogy, mintha zsirosodna a hajam gyorsabban, mint régebben

Dr. Müller Mariann válasza seborrhoeás dermatitis témában

Tisztelt Kérdező! A tünetei seborrhoeas dermatitisnek felelnek meg. Haj ill. arcmosásra, Detergens sulfuratum sampont használjon (patikában vény nélkül kapható). Arcára Alksebor kenőcsöt tud használni, mely szintén nem vényköteles. A seborrhoea inkább egy alkati dolog, mint bőrbetegség, hosszútávú kezelést igényel, a javasolt készítmények elhagyásával gyakran fellobban az állapot. Hajmosás után haját mindig szárítsa meg. Ha nem oldják meg ezek a vény nélküli készítmények a problémáját személyes vizsgálat után van lehetőség erősebb készítményt rendelni. Étrend, életmódbeli változással nincsen összefüggésben a kórkép, egyedül a stressz bizonyított, ami ront a bőrtüneteken. Üdvözlettel, Dr. Müller Mariann

Megválaszolva: 2023. március 27.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Szeborreás dermatitis
Tisztelt Doktornő! Szeborreás dermatitis-el diagnosztizáltak, kevert arcbőröm van, a homlokom rendkívül zsíros, miteszeres és pattanásos, az arcom többi része...
Bőrpír az arcon
Az arcomon piros foltok láthatóak, elmentem bőrgyógyászhoz aki azt mondta valami féle faggyúmirigy túltermelésem van, és valószínűleg allergiás vagyok a...
Bőrbetegség kezelés
A bőrbetegségem "Seboree"-ként írták le, klinikai laborvizsgálatot követően is sajnos kérésem ellenére NIZORAL kenőcsöt írtak fel. Sajnos ennek...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte