Paget kór? 2

Kedves doktornő! Én kérdeztem önt pár hete a Paget-kórról. Hámlás már egyáltalán nincs a bimbón. Használtam a cicaplastot és a bőrgyógyász javaslatára Fucidint kenőcsöt, de a pirosság még mindig nem múlt el. Voltam UH-n, ami negatív lett, annyit írt az orvos, hogy "ball mamilla enyhéd livid." A bőrgyógyász pedig azt írta hgy a "bal emlőbimbó és kb 3-4 mm-es udvara erythemásabb mint az ellenoldali." Ő írta fel a Fucidint. Mivel nem segített semmi el akartam menni magán úton biopsziára, a sebész megnézte, azt mondta, hogy ő nem lát eltérést, és hogy kérjek bőrgyógyásztól másodvéleményt. Azt elfelejtettem mondani az orvosoknak, mert nekem is csak nemrég tűnt fel, hogy bár a bal bimbóm általában pirosabb, de nem mindig, van hogy ugyanolyan világos mint a másik, máskor pedig vörösebb, de ez egy napon belül változó, hiába vagyok ugyanabban a melltartóban. Kipróbáltam hogy melltartó nélkül legyek de úgy sem múlt el a vörösség. A Paget-kór okozhat ilyet is, hogy néha eltűnjön a pirosság? Természetesen előfordulhat ilyen, hogy az egyik mellbimbóm egyszerűen csak kicsit színű? Az a baj, hogy én tényleg nem figyeltem, csak nemrég tűnt fel. A csatolt kép alapján ön lát valami gyanúsat? A felső képen lévő bimbó lenne a "gyanús"

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza mellbimbó témában

A Paget-kórra nem jellemző, hogy változik a színe, és a kép alapján sem gondolom annak. Természetesen figyelni kell a tünetet, és ha növekszik, változik, biopsziát is lehet belőle venni. Én még a Travocort krémet próbálnám meg naponta 1x.

Kérdés: 2020. augusztus 18., 20:23; Megválaszolva: 2020. augusztus 25., 12:41
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés