Kóros-e a hajhullás

Tisztelt Doktornő! 9 éves lányomnál kb. 2 hete napi szintű nagyobb mennyiségű haj kifésülését észlelem. 3 napja számolom. 160 szál, egy fésülködésmentes nap utáni reggelen 225 szál, következő reggel 242 szál. Hátközépig érő hosszú haja van. Észlelhetőek rajta a hormonális változások, mint kezdődő pattanások, izzadás, mellek keményedése, mellbimbó kiemelkedése. Változatosan táplálkozik, mozog, nincs tudott betegsége, egyéb tünete, kedve jó, étvágya tökéletes. A fejbőrét megnézve nem látok foltos hajhullást, homlok felett, halánték tájékon látok viszont baba hajakat. Ettől függetlenül aggódni kezdtem. A serdülésnek indulás okozhat átmeneti hajhullást? Vagy esetleg hajváltása van? Mit javasol, mit tegyünk? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel,

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vas Felícia Emese válasza hajhullás témában

Kedves Édesanya!

Előfordulhat, hogy a serdülőkori hormonális változás hozza elő a hajhullást, ám ez legtöbbször átmeneti és nem kóros. Lehet más oka is (pl.vitaminhiány, vashiány, pajzsmirigybetegségek) .

Ha már láthatóan nagyon ritkul a haj, hosszabb távon sem marad abba a nagymértékű hajhullás, érdemes háziorvosukhoz fordulni vizsgálatért, vérvételért. Addig is javasolt a kiegyensúlyozott táplálkozás, vitaminpótlás.

Tisztelettel,

Kérdés: 2020. július 07., 10:16; Megválaszolva: 2020. július 14., 20:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
COVID utáni hajhullás
Örökletes hajhullás
Korai hajhullás
Tisztelt Doktornő! Fiam 18 éves. 4 hónapja kezdődött a hajhullása. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7) ; AST: ...
Kemoterápia utáni ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 8 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki a...
Arcszőr hullás
Tisztelt Cím! A problémám a következő lenne: Kb. 1 éve begyulladt egy fogam, amit aztán gyökérkezés követett. Egy ideig elvoltam vele, majd...