Mi lehet a megoldás a bőrproblémáimra?

Tisztelt Dr. nő! 17 éves korom óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ettől reméltem hogy pattanásos, aknes bőröm rendbe jön, meg persze a pubertás végétől. Most 30 éves vagyok, de nem javul az arcbőröm állapota. Ráadásként a hajam elkezdett rendkívül gyorsan zsírosodni és ritkulni. Nőgyógyászati szűrésen minden rendben volt, pajzsmirigy hormonjaim normálisak. A laborjaimban a koleszterinszintem magas volt. Én úgy gondolom egészségesen táplálkozom, nem fogyasztok cukrot, fehér kenyeret, zsíros ételt, rendszeresen mozgok, 54 kg vagyok. A pattanások folyamatosan jelen vannak, nehezen gyógyulnak, gyulladtak, sokáig kis csomóként érezhetőek még a bőrömön. Ahogy egy eltűnik, már megjelenik egy új. Kifejezetten az államon és állcsonton jelennek meg. A bőröm alapvetően száraz, érzékeny, szeplős, fehér. Minden kozmetikumom gyógyszertári készítmény. A családban előfordult makacs akne, magas koleszterin, autoimmun betegség, ételintolerancia is. (Testvéremet "akne asszociált artritisz" és "juvenilis artritisz" miatt kezelték.) Véleménye szerint milyen vizsgálat, labor vizsgálat deríthetné ki a bőrproblémáim okát?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a akne témában

Mindenképp kellene góckutatás (különösképp fogászati, fül-orr-gégészeti vizsgálat), étel intolerancia vizsgálat, vérkép, vas-panel, ha ezekben eltérés van, akkor glutén-panel is. Nőgyógyászati ultrahang vizsgálat PCO kizárására.

Kérdés: 2019. október 12., 12:23; Megválaszolva: 2019. október 17., 15:20
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség