Roaccutan terápia

Kedves Doktornő! A Roaccutan gyógyszer szedésével kapcsolatban lenne pár kérdésem Önhöz. Pár éve jelentkeztek az arcomon igen intenzív és súlyos aknék. A fő probléma jellege, hogy a faggyúmirigyek kivezető nyílásai elzáródtak és főleg csak fehér aknék jelentkeznek, amik nem múlnak el és később azok gyulladnak be. 3, 5 hónapja szedem a gyógyszert napi 20 mg dózisban. Eddig jelentős eredményt, változást nem nagyon tapasztaltam. - Elfogadható-e hogy ennyi idő után még nem jelentkezett változás? - Körülbelül 70kg-os testsúlyhoz elegendő ez a 20mg/napi dózis? - Ha a testsúly*120 mg-nyi adaggal számolunk az több mint 1 évig tartó kúra lenne. - Érdemes lenne erre a problémára valamilyen mechanikus kezelés is (Hogy a faggyú kijuthasson.)? Továbbá mellékhatások terén csak a szájszárasságot tapasztaltam, de igazán elviselhető. (Utoljára azt megemlíteném háttérinformációnak, hogy allergia, gasztroenterológia-i problémáim nincsenek. A vérképből megállapított TSH értéke 5.8 mU/L, ami a 4.2-es felső értéket meghaladja, de talán még elfogadható) Ön szerint ezen paraméterek mellett érdemes folytatni a gyógyszer szedését vagy érdemes lenne valamin változtatni? (23 éves) Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza akne témában

- Igen, várható még javulás.

- 20-30mg/nap dózis ajánlott a mellékhatások figyelembevételével

- igen, tarthat több mint 1 évig a kezelés

- a Roaccutan mellett nem lehet mechanikus kezelést végezni

Érdemes még tovább folytatni a kezelést.

Kérdés: 2018. május 10., 18:37 ;Megválaszolva: 2018. május 21., 17:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Akné kivizsgálása
Jó napot kedves doktornő! Nagyon rég küzdök aknéval. 20 éves nő vagyok.Szexuális életet nem élek,szűz vagyok.Glutén és laktóz érzékeny...
Pattanásos hát
Tisztelt Doktornő! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy pattanásos hátra mit lenne érdemes használnom? Voltam vele bőrgyógyásznál, és felírta a...
Szőrtüszőgyulladás jellegű akne...
25 éves férfi vagyok, eddig nem voltak gondjaim a bőrömmel, azonban az utóbbi 1.5 évben tele van az arcom pattanásokkal, a borostám tájékán...
Mi lehet a megoldás a...
Tisztelt Dr. nő! 17 éves korom óta szedek Symicia fogamzásgátlót. Ettől reméltem hogy pattanásos, aknes bőröm rendbe jön, meg persze a pubertás...
Mit tegyek?
Tisztelt Doktornő! 28 éves nő vagyok, és az arcomon állandóan gyulladt aknék jelennek meg, leginkább a füleim körül, az államon, az állam...