Hova érdemes fordulnom?

Abban szeretném a javaslatát kérnem, hogy hova lenne érdemes fordulnom az alábbi problémával. Az elmúlt évek során három különböző bőrgyógyásznál jártam magánrendelésen, de magánrendelésük keretei között nem tudták diagnosztizálni a problémám pontos okát. Karjaim külső felén a könyök alatti és feletti területeken, illetve vádlin a napfény hatására bőrkiütéses tüneteim vannak tavaszi/nyári időszakban (ritkábban bokán és hónalj környékén is, hosszabb napozás esetén) . A folyamat nagyon lassú, először csak néhány apró piros pötty jelenik meg és legalább egy hét elteltével alakulnak ki lassan ezekből 1-2 cm átmérőjű bőrgyulladásos jellegű sebes felületek (mellékelt fotónez az állapot látható) , amelyeknek a gyógyulási folyamata aztán hetekig is elnyúlik néha. A gyógyulási folyamatot szteroidos kenőcsök használata le tudja rövidíteni hogy ne nyúljon el hosszú hetekig (pl. Cutivate kenőcs) . Viszketési inger nem jellemző, csak egy rövid ideig vjelentkezik, de nem a tipikus elviselhetetlen viszkető érzés. Eleinte napallergiára és fényérzékenységere gyanakodtam, de úgy tűnik, nem klasszikus fényérzékenységről lehet szó, inkább egy olyan problémáról amikor a bőrön keresztül távozó méreganyagok és napfény együttes hatása okozzák a tüneteket. Ezt a feltételezésemet erősíti, hogy tavaly hosszabb ideig nem jött elő a probkléma, amikor fertőtlenítő kendővel törölgettem az érintett területeket minden alkalommal mielőtt a napra mentem. Emésztési problémáim régóta vannak, ezért készítettem étel intoleranica vérteszte, az átlagosnál több összetevőre vagyok érzékeny, de nem adott súlyosan rossz eredményeket. Utolsó alkalommal a bőrgyógyász a magánrendeléséről a Mária utcai klinikára küldött, hogy ott rendelkeznek megfelelő eszközökkel a probléma kivizsgálására. A klinikán nem tudtak fogadni, mert csak sürgősségi ellátás volt bejelentkezés nélkül. Később nem tértem vissza. Most hogy ismét vannak tűneteim, a Mária utcai klinika oldalán látom, hogy nincs augusztusi szabad időpont. Van ennek a klinikának olyan alternatívája, ahol hasonlóan megvannak az eszközök a kivizsgálásra és be tudok jutni mielőtt elmúlnának a tünetek? Milyen kivizsgálásokat javasolna a számomra? Köszönöm előre is hogy időt fordít a problémámra!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Fenyerzékenyseg témában

Mindenképp Bőrklinikai kivizsgálást javaslok, sajnos magánrendelésen ezt nem nagyon lehet diagnosztizálni. Lehet hogy a napozás előtt fényérzékenyitő gyógyszereket szed, pl. fájdalomcsillapítók, antibiotikumok, vérnyomáscsökkentők, vízhajtók, stb., ezeket át kellene beszélni. Ún. MED tesztet és szükség esetén biopsziát készíteni.

Kérdés: 2018. augusztus 09., 09:24; Megválaszolva: 2018. augusztus 25., 22:20
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szívinfarktus után szolárium?
Tisztelt WebBeteg! Tavaly szeptemberben myocardiális infarktusom volt. Katétereztek, és megállapították, hogy egy 25%-os szűkület maradt a...
Fényérzkeny bőr?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Húgyúti fertőzésre háziorvosom Ciprinol 500mg tablettát írt fel és azt mondta, bár szép az idő, ne menjek napra miatta....
Okoz-e fényérzékenységet a Duac...
Tisztelt Cím! Érdeklődöm, hogy a Duac gél (összetevők: benzoil-peroxid és klindamicin-foszfát) arcon történő alkalmazás esetén okoz-e...
Bőrbetegség
segicséget szeretnék kérni mert a hátamon és a melkasomon barnaés ezeket ha levakarom mintha hámlana a bőröm lejön de ujra viszanő  ha nappal...
Fényérzékenység
Tisztelt doktorur/doktorno! Azt szeretnem megtudni hogy ha mar jartam borgyogyasznal es fenyerzekenyseget allapitott meg nalam es kaptam gyogyszereket ra...