Fényérzékenység

Tisztelt Doktorúr! A segítségét szeretném kérni abban, hogy voltam cardio ct vizsgálaton ott kaptam 95 ml Omnipaque 350 kontrasztanyagot, és azóta fény iránti túlérzékenység alakult ki a szemeimben, nagyon rossz érzés mert csak napszemüvegben tudok kimenni az utcára, és a szobát is be kell sőtétítenem, ha erősebb fénybe nézek utána villodzik a szemem, felhivtam a kardiológusom és ő azt mondta, hogy nem tartja valószínűnek, hogy a kontrasztanya okozza, mert már kiűrült a szervezetemből, és elküldött szemészhez. A szemész azt mondta, hogy nem a szememnek van baja, nem tudja, hogy mi okozza a panaszt. Utána elmentem háziorvoshoz ő is szemészhez küldött el, elmentem egy másik szemészhez, de ő se tudta megállapítani, hogy mitől van., Amikor visszavittem a szemészeti papírokat a háziorvosomnak, ő azt mondta, hogy a szemeimnek nincs komoly problémájuk, de mégsem küldött el sehova.Én ugy gondolom, hogy valamilyen anyag maradhatott a szervezetemben mert a cardio ct után egyből kialakult a fényérzékenység is, és még a hajamon is kialakult olyan zsíros anyag, amitől rakad a hajam és többszöri mosásra sem jön le, ez az arcomon is kialakult, teljeskörű kivizsgálással vagy vérvizsgálattal kilehetne mutatni a problémát, nem tudom, hogy már kihez fordulahatnék, milyen vizsgálat mutatná ki a problémát. Hova kérhetnék beutalót. Kérem segítsen mert már elviselhetetlen érzés. Tisztelettel. Zsolt

Dr. Cserháti Zoltán válasza fényérzékenység témában

Kedves Uram! Leírása alapján egyet kell értenem kollégáimmal, nem valószínű, hogy ilyen hosszú ideig bent marad a kontrasztanyag a szervezetében. Nem valószínű, hogy szemészeti panaszai hátterében ez áll. A fényérzékenység egyik oka a szaruhártya gyulladása, azonban ez felismerhető szemészeti vizsgálat alkalmával. A haj, valamint az arc problémáiról nem tudok nyilatkozni. Egy teljes vérképet ajánlott elvégezni, esetleg egy bőrgyógyászati kivizsgálást javasolnék. Tisztelettel,

Megválaszolva: 2016. június 02.

Kérdések és válaszok: A szem betegségei

Reggeli egyoldalú szemfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Reggel ébredés után azt tapasztaltam, hogy a jobb szemem a fényre erősen érzékeny lett, még szűrt fényre is könnyezéssel és olyan szem...
Fényérzékeny szem
Üdvözlöm. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a fényérzékeny szem, szemműtéttel megszüntethető-e, vagy ez maradandó műtét után is? Tavaly óta lassan 1 éve...
Fényérzékenység, foltokat látok
Tisztelt Dr. Papp Júlia! 2 éve a szemem fáradékonysága miatt elmentem szemészetre, ahol -0, 5-es és - 0, 75-ös szemüveget írtak fel, de azt csak munka vagy...
Szívinfarktus után szolárium?
Tisztelt WebBeteg! Tavaly szeptemberben myocardiális infarktusom volt. Katétereztek, és megállapították, hogy egy 25%-os szűkület maradt a koszorúeremben. A...
Fényérzékenység a szemnél
Kérdem gyakran zavar a fény és olyankor szédülök és hányingerem van. Föleg a fehértöl és az erös fénytöl van.  Kérdem mit lehet tenni ill, és mitöl van...
A szem fényérzékenysége, és villódzó...
Tisztelt Dr. Papp Julianna! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mitől válhatott a szemem fényérzékennyé és mitől jelentek meg előtte apró villódzó fények?...