Szívinfarktus után szolárium?

Tisztelt WebBeteg! Tavaly szeptemberben myocardiális infarktusom volt. Katétereztek, és megállapították, hogy egy 25%-os szűkület maradt a koszorúeremben. A következő gyógyszereket szedem jelenleg: aspirin protect 100 mg, nebilet, atrombin, atorva-teva, noacid, normodipine, frontin. A kérdésem az lenne, hogy ezek mellett a gyógyszerek mellett szabad a szoláriumot használni hetente-kéthetente egyszer, vagy nem lenne ajánlott? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csuth Ágnes válasza fényérzékenység témában

A szedett gyógyszerek közül pl. az atorvastatin, amlodipin hatóanyagú okozhat fényérzékenységet, ezéért nem javasolt a szolárium.

Megválaszolva: 2012. február 08.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Reggeli egyoldalú szemfájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Reggel ébredés után azt tapasztaltam, hogy a jobb szemem a fényre erősen érzékeny lett, még szűrt fényre is könnyezéssel és olyan szem...
Fényérzékeny szem
Üdvözlöm. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a fényérzékeny szem, szemműtéttel megszüntethető-e, vagy ez maradandó műtét után is? Tavaly óta lassan 1 éve...
Fényérzékenység
Tisztelt Doktorúr! A segítségét szeretném kérni abban, hogy voltam cardio ct vizsgálaton ott kaptam 95 ml Omnipaque 350 kontrasztanyagot, és azóta fény...
Fényérzékenység, foltokat látok
Tisztelt Dr. Papp Júlia! 2 éve a szemem fáradékonysága miatt elmentem szemészetre, ahol -0, 5-es és - 0, 75-ös szemüveget írtak fel, de azt csak munka vagy...
Fényérzékenység a szemnél
Kérdem gyakran zavar a fény és olyankor szédülök és hányingerem van. Föleg a fehértöl és az erös fénytöl van.  Kérdem mit lehet tenni ill, és mitöl van...
A szem fényérzékenysége, és villódzó...
Tisztelt Dr. Papp Julianna! Azzal kapcsolatban érdeklődnék, hogy mitől válhatott a szemem fényérzékennyé és mitől jelentek meg előtte apró villódzó fények?...