ELVÁLTOZÁS AZ UJJBEGYEN

TISZTELT DOKTORNŐ! Kérdésemhez mellékeltem egy fotót az ujjbegyemről. Nem tudom, hogy miféle elváltozás lehet ez. Csak egy ujjamat érinti. Nem viszket, inkább kissé fájdalmasan érzékenynek mondanám, mivel elég vékonyka lett a bőröm. Nem hólyagos, mozaikszerűen hámlik. Tudtommal allergiás semmire nem vagyok. Eddig nem diagnosztizáltak nálam bőrgyógyászati betegséget. Gyógyszert nem szedek. A közelmúltban lakásfelújítás okán rengeteget takarítottam, sikáltam, vegyszereztem. Nem zárom ki, hogy ezekre a szerekre reagál így a bőröm. (pl. elég sok zsíroldót kellett használnom, ami elég agresszív takarítószer), De akkor miért csak egy ujjam az érintett? 2 hete tart ez az állapot és nagyon kellemetlen, hiszen klaviatúrán dolgozom és a "beteg" ujjamat is használnom kell. Nem kencézem összevissza, csak natúr kakaóvajjal kenem be a kezemet naponta többször. Kérdésem: a fotó és a leírás alapján lehet-e tudni, hogy miféle elváltozás ez? Köszönöm válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza Dishydrosis témában

Biztos hogy összefügg a bőrtünet és a sok vegyszer. Lehet, hogy ez az ujja érintkezett legtöbbet a vegyszerrel, vagy megsérült a munka során. Dishydrosis nevű bőrtünete van, melyre használjon Fucicort kenőcsöt.

Megválaszolva: 2017. március 25.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrgyógyászati kérdés
Jó estét kívánok! A talpamon és a tenyeremen apró viszkető hólyagok vannak, vakarás által kifakad, és lehámlik a kemény bőr. Mire meggyógyul, újra...
Apró lyukak a tenyér hajlataiban
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Körülbelül 3 hete figyeltem meg, hogy a tenyerem közepén a hajlatban volt 3 apró lyuk egymás mellett, nem fordítottam rá nagy...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...