Apró lyukak a tenyér hajlataiban

Tisztelt Dr. Bodnár Edina! Körülbelül 3 hete figyeltem meg, hogy a tenyerem közepén a hajlatban volt 3 apró lyuk egymás mellett, nem fordítottam rá nagy figyelmet, mert gondoltam, hogy valamivel megsértettem a kezem. Pár nappal utána iszonyatosan el kezdett hámlani a bőr mindkét tenyeremen, de csak a hajlatokban és fűrdés után. Mára a hámlást abbahagyta és megfigyeltem, hogy egy 10 perces zuhanyzás után úgy néznek ki a kezeim, mintha 1 órán keresztül áztattam volna őket Mostanra már nagyon sok ilyen kis lyukacska van a hajlatokban és az úszóhártyáknál (mellékelt képeken). Nem viszket, nem fáj, a tenyereimen kívül máshol nincsen. Nem szedek állandó gyógyszereket, tudtommal nincsen allergiám sem Nem tudom, hogy alergia lehet-e vagy gombás fertőzés, de zavar a tudat, hogy van ott valami, aminek nem kéne ott lennie. Sajnos külföldi tartózkodásom miatt, most jelen pillanatban nem tudok orvoshoz menni, ezért fordultam önhöz. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel thekacago

Dr. Bodnár Edina válasza Dishydrosis témában

Allergiás jellegű bőrtünete van, melyet külső és belső allergének is kiválthatnak, ezért allergológiai kivizsgálás lenne indokolt. Lokális steroid (pl. Dermovate/Advantan/Elocom) kenőccsel tudja kezelni.

Megválaszolva: 2016. augusztus 11.

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrgyógyászati kérdés
Jó estét kívánok! A talpamon és a tenyeremen apró viszkető hólyagok vannak, vakarás által kifakad, és lehámlik a kemény bőr. Mire meggyógyul, újra...
ELVÁLTOZÁS AZ UJJBEGYEN
TISZTELT DOKTORNŐ! Kérdésemhez mellékeltem egy fotót az ujjbegyemről. Nem tudom, hogy miféle elváltozás lehet ez. Csak egy ujjamat érinti. Nem viszket,...
Travocort krém újbóli használata
Műtéti heg kezelése
Lila foltok testszerte
Melanoma malignum nodulare cutis...