Melanoma malignum szövettani eredmény

Kedves Doktornő! Férjemet melanoma kimetszéssel megműtötték. A második/ biztonsági zóna metszés/ utáni szövettan értelmezéséhez kérném szíves segítségét! Indítási adatok: 2, 5x6x2.5cm-es kissé behúzódott centrumú bőrkimetszés melynek felszínén kb. 2.5cm-es behúzódott pp gyógyult műtéti metszés hege látható. Korongolt metszéslapjain malignitás jelei nem voltak láthatók. A távolabbi rezegciós szögeletek kettő darabban indulnak I-s jelzéssel, mellyel párhuzamosan az anyag centrumából 3 haránt szelet indul II.jelzéssel.Indul Összesen 5 4 blokkban.Tartalék van. Eredmény: I-es anyag: Tumormentes bőrrészletek. II-es anyag: Kiterjedt hegszövetes átalakulás látható az eltávolított bőrrészlet kötőszövetében. Az átnézett síkokban recídív illetve residualis malignitás jelei nem láthatóak, a korábbiakban már épp eltávolítási határokkal jellemezhető malignoma eredeti területében. A hegesedés a kötőszövet teljes szélességében is fellelhető helyenként az enyhén kiszélesedett subcután zsírszövet kötőszövetes septumaiban is beterjed. A regenerálódott kollagén mindkét szélen és bazalisan is épp eltávolítási határokat mutat. Várjuk szíves válaszát! Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Melanoma témában

Hála Istennek a biztonsági zóna szövettani eredménye tumormentes, az előző kimetszés miatti hegesedés pedig teljesen normális reakciója a bőrnek. További műtétet nem igényel.

Kérdés: 2016. július 26., 16:52; Megválaszolva: 2016. augusztus 11., 14:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy
Jónapot! Van egy anyajegy a talpamon ami az elmúlt 2 hónapban elég nagyra nőtt. Más színek is meg jelentek rajta, és az alakja is sokat változott....
CT kiértékelés
Tisztelt Doktornő! Megtenné kérem, hogy megnézi a CT összefoglalót és elmondja milyen túlélési esélyeim vannak? Úgy érzem, a kórházban nem...
Melanomát befolyásoló gyógyszerek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2016 augusztusában a jobb alkaromról rosszindultú anyajegyet távolítottak el. Semmilyen kezelést nem kaptam, 3 havonta...
Melanoma utókezelés
Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van...
Melanoma malignum szövettan...
Tisztelt Doktor Nő! Február 24-én egy melanomát távolítottak el a mellkasomról (sternum felett) . A szövettan szerint Breslow-féle tu.vastagság: ...