Melanoma malignum szövettan értelmezése

Tisztelt Doktor Nő! Február 24-én egy melanomát távolítottak el a mellkasomról (sternum felett) . A szövettan szerint Breslow-féle tu.vastagság: 0, 38 mm. Sejttípus: naevoid. Clark II. Gyulladás: focalis, kifejezett, lymphocytás. TIL: non-brisk. Megjegyzés: pigm. naevus felszínén. Stádium pT1a A vérvétel eredményei kis mértékű gyulladást jeleznek folyamatosan. Többször nézték az S100 értékét, ami először márciusban 0.25, majd áprilisban 0.23, júniusban 0.31, és egy hete júliusban 0.36 értékű volt. Az S100 emelkedés miatt PET CT voltam május 10-én, melynek összefoglaló véleménye: Makroszkópos, FDG-avid malingitásra utaló halmozás nem észlelhető. A garatívek FDG felvétele valószínűleg reaktív eredetű. A jobb ovárium FDG- halmozása ciklussal lehet összefüggő. Ezután fül-orr-gégészeten és nőgyógyászati vizsgálaton is voltam, melyek negatívak lettek. Ön milyen vizsgálatokat javasolna még? Aggasztó-e, hogy emelkedés figyelhető meg az S100 értékén? Mekkora a valószínűsége, hogy a PET CT még nem mutatta ki, de ezután alakulnak ki áttétek? Van-e valami megelőző gyógyszer vagy vitamin, amit javasolna? Köszönettel! Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Melanoma témában

Ebben a stádiumban nem valószínű áttét kialakulása, ezért adjuvans, kiegészítő kezelés sem szükséges. Ilyen kisfokú S-100 emelkedés miatt még nem kell aggódni, de azért szoros követés javasolt. Megelôző gyógyszerről sajnos nincs tudomásom. A bükki füvesember, Gyuri bácsi esetleg tud Önnek személyre szabott gyógyteákat ajánlani.

Kérdés: 2016. július 26., 10:24; Megválaszolva: 2016. augusztus 11., 14:23
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Anyajegy
Jónapot! Van egy anyajegy a talpamon ami az elmúlt 2 hónapban elég nagyra nőtt. Más színek is meg jelentek rajta, és az alakja is sokat változott....
CT kiértékelés
Tisztelt Doktornő! Megtenné kérem, hogy megnézi a CT összefoglalót és elmondja milyen túlélési esélyeim vannak? Úgy érzem, a kórházban nem...
Melanomát befolyásoló gyógyszerek?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2016 augusztusában a jobb alkaromról rosszindultú anyajegyet távolítottak el. Semmilyen kezelést nem kaptam, 3 havonta...
Melanoma utókezelés
Tisztelt Doktornő! Férjemnél februárban melanómát diagnosztizáltak.Csatolmányban elküldöm az utolsó ambuláns lapját, amiben minden le van...
Melanoma malignum szövettani eredmény
Kedves Doktornő! Férjemet melanoma kimetszéssel megműtötték. A második/ biztonsági zóna metszés/ utáni szövettan értelmezéséhez kérném...