Inerta 10mg

Tisztelt Doktor nő! Egy hete kaptam a bőrgyógyászomtól Inerta 10mg-os gyógyszert! Szeptemberben hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta folyamatosan pattanásokkal küzdök az arcomon, hátamon, dekoltázsomon. Nagyon megörültem, hogy ilyen egyszerű a megoldás, szerinte elég lesz 30napig szednem. Viszont én annyi rosszat hallok erről a gyógyszerről, nem tudom, hogy megéri-e "pár pattanás" miatt et szedni?! (Nyílván nagyon örülnék ha nem lennének) Tényleg ennyire szigorúan kell venni a leírtakat, hogy még gyantáztatni sem szabad elmenni? Olvastam kommenteket, hogy ezután hiába vár az ember több hónapot "tisztulás szempontjából", utána is még nagy a kockázat a gyermekvállalásban. Holnap megyek vérvételre, kíváncsi vagyok, hogy hogyan hat rám ez a gyógyszer! Szeretném a segítségét kérni, mert nagyon bizonytalan vagyok, hogy jót teszek-e ezzel, főleg, hogy orvos barátaim is nagyon húzták a szájukat a készítmény neve hallatán. Ha egy hónapig szedem az mit fog megoldani? Segítségét előre is nagyon kösznöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Inerta témában

10mg retinoidtól mellékhatások nem szoktak kialakulni, de nagyon látványos eredmény érhető el. Én azt javaslom, hogy nyugodtan szedje a gyógyszert, ha szükséges, akkor több hónapig is.

A mellékhatásokra, óvibtézkedeskre oda kell figyelni, és a gyógyszerszedés alatt, ill. azt követően néhány hónapig nem szabad teherbe esnie.

Kérdés: 2015. május 31., 22:22; Megválaszolva: 2015. június 01., 17:27
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése