viszkető vörös kiütések testszerte

Kedves Doktornő! Jövő hétre kapott anyukám időpontot bőrgyógyászhoz, de már majd megőrül a viszketéstől. olyan 3 hete kezdődött nála, hogy viszketni kezdett a bőre testszerte, majd szúnyogcsípés szerű, akár 3 cm átmérőjű vörös, erősen viszkető fotok jelentek meg rajta, mint a szúnyogcsípés. combján, hátán, hasán, mellén, karján, vállán. rengeteget vakarózik. napok múlva elmúlik és máshol jön ki. allergia vizsgálaton volt, de csak parlagfű és hisztimin allergiát találtak nála és régebbről ismert a laktóz intollarencia. a háziorvosa Béres Ca 500 mg-ot, Solu-medrol injectiot adott neki és Daedalont, továbbá Polfa tarchomin spary-t és cetirizin hexal cseppet és mometason sandos-t és lendin tablettát. tünetei továbbra is fennállnak. cukor és szívbeteg, továbbá pajzsmirigy és érrendszeri problémái vannak. Kérem segítsen mit tudnánk addig tenni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Urticaria témában

Anyukájának csalánkiütése van, melyet fertőzések, gyógyszerek, ételek válthatnak ki, illetve ismeretlen eredetű is lehet. Kivizsgálás céljából forduljon személyesen bőrgyógyász allergológushoz. Addig szedjen antihisztamint emelt dózisban, és diétázzon!

Kérdés: 2015. május 21., 09:27; Megválaszolva: 2015. május 22., 22:23
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése