Piros foltok

Kedves Doktornő! Két napja piros foltok jelentek meg a két karomon, amik viszketnek és kb.egy-másfél óra múlva eltünnek.Ez naponta 2x v.3x ismétlődik.Kb.10 napja nagyon köhögök, a kettő esetleg összefüggésben lehet? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Bodnár Edina válasza Urticaria témában

Igen, összefüggésben lehet a köhögés és a bőrtünet. Az ún. urticariara, vagy csalánkiütésre jellemző, hogy hirtelen megjelenik, majd magától eltűnik, és fertőzésekhez kapcsolódik. A fertőzést mindenképp kezelni kell, különben a bőrtünet sem fog elmúlni. A bőrtünet miatt szedhet antihisztamin tablettát (pl. Cetirizin/Xyzal/Aerius) .

Kérdés: 2016. december 03., 09:21 ;Megválaszolva: 2016. december 07., 17:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Gyorsan múló szúnyogcsípésszerű...
Tisztelt DoktorNő! 22 éves férfi vagyok. 9 hónapja kiütések az alábbi folyamat szerint jöttek ki a testemen: Minden nap délután 5-6-7 óra körül...
csalánkiütés az egész testemen
Tisztel Orvosúr/nő Olyan problémám lenne, hogy pár napja megjelent rajtam pár helyen csalánkiütéshez hasonló pöttyök. Azóta egyre rosszabb és...
viszketés
Kedves Doktornő! 3 hete szinte egész nap vakarózok, tenyerem, kézfejem, alkarom, nyakam, talp, lábfej, has felső része, mondhatni testszerte. Eléggé...
Tenyér viszketés
Kedves doktor nő/úr! KB 1 hónapja tapasztalom azt, hogy néha mosogatás után és szinte minden esetben ha valami hideg dolgot megfogok (nem...
Foltok a bőrömön
Tisztelt Doktornő! Pár napja sok kisebb-nagyobb piros folt jelent meg a fenekemen, hasamon. Nem viszketnek. Mi okozhatja? Küldök képet róla....