Hisztaminintolerancia - Utrica

Üdvözletem! A kérdésem az lenne, hogy több mint 3 hete folyamatosan megjelenő Csalánkiütéseim vannak. Voltam már vele börgyógyásznál, fül-orr-gégésznél. Többször volt már, hogy a szemeim, vagy a szám is bedagadt kissé, ami pár óra alatt le is lappad. Az Urtica is általában este "támad" és reggel lassan eltűnik. Tartom a mediátor diétát. Leginkább puffasztott rizst eszem, magnéziumot és aszkorbin savat fogyasztok. Már többféle antihisztamint is próbáltunk. Többször fáj a torkom is. Most Desloratadine-t 3x1 szedek. A kiütések jönnek - mennek, helyük és méretük változtatásával. Február óta laza a székletem, de az elmúlt 3-4 napban, 3x-4x szinte teljesen vizes és emésztetlenül távozik az alma és/vagy a búza. Allergia teszem 54 panelos teljesen negatív, Helicobacter negatív. Félek egy angioödéma drámai kimenetelétől. Szedek Lamolep (bipoláris d) , Lokren (vérnyomás) , Aurorix (szorongás) gyógyszert. Nem tudom merre induljak el, mert a "hivatalos" vonalon semmi útmutatást nem kaptam. Már DAO enzim mérésen gondolkodtam, de nem tudom a fentebb említett gyógyszerek mellett ez mennyire lehetséges. Kérem lásson el néhány jótanáccsal hogy merre kellene elindulnom, és hogy egy gége-nyelv ödéma mennyire fenyeget. Előre is köszönöm.

Dr. Hangonyi Csilla válasza urticaria témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben minden allergia tesztje ( légúti, étel, illetve bőrgyógyászati allergénekre) negatív, és az antihisztaminok nem segítenek, nem valószínű, hogy allergiás eredetűek a tünetei. Teljes belgyógyászati, elsősorban gastroenterológiai kivizsgálást javaslok, addig is szedjen probiotikumot.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2022. július 11., 17:51; Megválaszolva: 2022. július 12., 09:39
Kérdések és válaszok: Allergia
Urticaria
Tisztelt Hölgyem/Uram! A párom, aki 27 éves férfi 2007 óta szenved mint már kiderült krónikus urticaria-ban. 2008-ban az Eosinophil száma a...
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?
Tartós beteg igazolás...
Tisztelt Szakértő! Van egy 6 éves kisfiam, aki multiplex allergiás (tej-tojás, banán) . 9 hónapos kora óta tejmentesen étkezik. Előfordult az...