Megváltozott anyajegy a mellen - szoptatás

Tisztelt Doktornő! Körülbelül egy hónapja észrevettem a mellemen egy anyajegyet, ami megváltozott. Kicsit nagyobb lett, elmosódottabb szélű és a közepe besötétedett, majdnem fekete lett, az addig normális, barna színéhez képest. Jelenleg a terhességem 38. hetében vagyok, így már majdnem bármikor jöhet a baba és aggódom a szoptatás miatt, hogy ha az anyajegynek bármi baja lenne, akkor az anyatej által a kisbabába bármilyen káros anyag átjuthat-e? Tanácsos ilyenkor rögtön eltávolítani? Szeretném kikérni a véleményét, hogy a leírtakat és a csatolt képet figyelembe véve mi Önnek a szakmai véleménye, veszélyes lehet-e ez az anyajegy? (Terhességem során sok sötétbarna és bőrszínű szemölcs is megjelent a nyakamon, de nem tudom az anyajegyeket is befolyásolhatja-e az állapotom) Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Melanoma témában

A leírás alapján, ill. a fotót is figyelembe véve az anyajegy eltávolítását javaslom. A melanoma n

em terjed át az anyatejjel a babába.

Kérdés: 2015. március 24., 13:50; Megválaszolva: 2015. március 24., 19:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren