Molluscum gyógyítása

Tisztelt Doktornő! A barátommal 2014 júniusában szakítottunk.November vége felé a bikivonalban megjelent egy szemölcs, majd egyre több. A bőrgyógyászati rendelőbe, azt mondták molluscum contagiosum. Kaptam rá ecsetelőt INFECTODELL-t. Azóta már a második dobozt használom, de nem látok javulást. November óta szedem a béres cseppet. Az asztmám miat Foster nevű gyógyszert kell szednem napi 2x. A kezemen is kijött egy szemölcs, de az nem molluscum, hanem olyan karfiol szerű. Arra is kaptam egy ecsetelőt. A következő héten a számba jöttek afták, valamint a torkomba érzek valamilyen lerakódást.Kb két héttel ezelőtt találkoztam az ex barátommal és elmondta, hogy neki is molluscom-ok az ágyéka területén. Neki azóta volt barátnője, de a barátnőn nincsenek szemölcsök.Nekem nem volt sexuális kapcsolatom, amióta szakítottunk. A kérdésem a következő: Milyen módszerrel lehet megszabadulni a molluscomoktól? A szemölcsök és afták között van-e kapcsolat? A szemölcsöket tőle kaphattam-e el még júniusban? Ilyen hosszú idő lehet a lappangási idő? Mikor lehet sexuális kapcsolatot létesíteni? Köszönöm szíves válaszát, Üdvözlettel K. Edina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Molluscum témában

Hosszú lappangású lehet a HPV okozta szemölcs. A molluscum contagiosumra hatásosnak kellene lennie az Infectodellnek. Ha nem múlik a tünet, forduljon személyesen bőrgyógyászhoz, mert nem kizárt a félrediagnosztizálás sem.

Kérdés: 2015. március 09., 09:08; Megválaszolva: 2015. március 10., 16:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba
Kiütések a tenyéren
Foltos kezek
S. Aureus kezelése