Molluscum contagiosum

Kedves Doktornő! 1 éven keresztül jártam teljes fazon gyantára. Június elején fedeztem fel a bikini vonalam környékén, majd később a felső részen is szőrtüszőgyulladásokat. Mivel későn kaptam időpontot a bőrgyógyászatra, ezért nem tudtam mivel állok szemben, így tovább folytattam a gyantáztatást. Miután megvizsgáltak, kiderült, hogy uszodaszemölcseim vannak (molluscum) , ami valószínű, hogy a gyantától jött ki. 9 hónapja küszködöm már vele és 5 hónapja alkalmaztam már mindent, amit a bôrgyógyász felírt, javasolt és amiket az interneten olvastam mások tapasztalatai alapján. Egyre kevesebb van, viszont nagyon zavar, hogy még mindig kijön 4-5 db körülbelül 2 hetente. A szőrtelenítést is mellőztem, hogy hamarabb gyógyuljon, de nem sokat segített. Két kérdésem lenne. Az egyik, hogy mit javasolna? (Amiket használtam: isoprinosine, ecsetelők, grapfruit csepp, szőlő mag, homeopátiás szerek, vérehulló fecskefű, hintőpor, stb.) Mivel ez elméletileg szexuális úton átadható, a második kérdésem az lenne, hogy ha ezt a vírust egyszer legyőzi a szervezetem, akkor utána még vissza tudom kapni? Nagyon szépen köszönöm a válaszát előre is!

Dr. Bodnár Edina válasza Molluscum témában

Én az Infectodell ecsetelőt javaslom. Ha nem javul az állapot, akkor folyékony nitrogén fagyasztás segíthet.

A fertőzés legyőzése után nem marad immunitás, így visszakaphatja a fertőzést.

Kérdés: 2016. február 01., 18:55 ;Megválaszolva: 2016. február 05., 20:40
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét