HIV-fertőzött lehetek?

Tisztelt doktor úr/nő! 2012. december elején szexuális kapcsolatot létesítettem egy férfival. Fogamzásgátlót szedek, ám használtunk óvszert is, ami az aktus közben kiszakadt, s csak későn vettük észre. Az aktus reggel történt, az esti fürdésnél pedig észrevettem egy kisebb csomót a bal hónaljamban, amit nem tudnék megmondani, hogy aznap, esetleg már előző nap is ott volt-e. 2 nappal ezután elmentem, hogy csináltassak egy általános vérképet, és megnézettem, hogy vajon begyulladt szőrtüsző-e, vagy nyirokcsomó. A hónaljamat az aktus előtti nap borotváltam, így gyanús volt a szőrtüszőgyulladás, de mivel nem volt a szőrtüszőgyulladásra jellemző pattanás a tetején, csak simán egy kemény csomó, a vizsgáló bőrgyógyász sem tudott konkrétat mondani, csak felírni egy kenőcsöt rá. A véreredményen lévő értékek kiválóak voltak. A vizsgálat után pár nappal a csomó összébbment, viszont kissé lejjebb egy ugyanolyan megjelent. Volt, hogy "ketten voltak egyszerre". Kímélő dezodort használtam (gyanakodtam arra is, hogy amit használok túl erős) , és pár nap múlva mindkettő teljesen eltűnt. A férfi volt már, hogy úgy létesített nemi kapcsolatot egy-egy nővel, hogy nem használt közben óvszert. Azóta semmi bajom nem volt, sehol máshol egyetlen nyirokcsomóm sem duzzadt meg, nem voltam lázas, levert, beteg... semmilyen HIV-re utaló tünet nem jelentkezett. Most kezdtem el ezen gondolkodni, hogy vajon a csomó és az aktus összefügg-e egymással, lehetek-e HIV fertőzött? A férfi nem tud róla, hogy hordozná a betegséget, állítása szerint "biztosan nem".

Dr. Árki Ildikó válasza HIV témában

Kedves Kérdező!

Egyes szakemberek 2-8 napra, mások néhány hétre teszik azt az időpontot, amikor a HIV vírusfertőzést követően tünetek jelentkezhetnek.

(influenza szerű tünetek, nyirokcsomó megnagyobbodások) .

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. január 15., 20:56 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 22:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat