Körömgomba: mivel próbálkozzam a továbbiakban?

Kb. két éve próbálkozom a két nagylábujjamon kialakult körömgomba megszüntetésével. Bőrgyógyászhoz járok rendszeresen, (mintavételes vizsgálat nem volt) kétféle szájon át szedett gyógyszer kúraszerű alkalmazása (6-6 hónap)semmit nem segített. Közben körömgomba elleni ecsetelőt is használok (jelenleg Micosant) Mivel próbálkozzam a továbbiakban? A Canespro kezelés segíthet és valóban 6 hét alatt megoldja a problémát? Esetleg a lézeres kezelés is javasolt?

Dr. Bodnár Edina válasza köröm gomba témában

Gombatenyésztést követően célzott kezelést javaslok. Illetve a kezelés alatt és után cipőfertőtlenítést, a visszafertőződés megakadályozása érdekében.

Kérdés: 2013. január 14., 11:33 ;Megválaszolva: 2013. január 20., 19:47
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba, gyermekvállalás
Kedves Doktonő! Férjemnél körömgombát diagnosztizált a bőrgyógyász, Terbiner gyógyszert kapott rá. Kisbabát szeretnénk. Ha a férjem eközben...
Körömgomba - más gyógyszert kellene...
Két és fél hónapja szedem a Terbiner tbl-t és használok Exoderil oldatot a hüvelykujjamon lévő gombás fertőzésre, mely a köröm kb 1/3-át...
Elhanyagolt körömgomba
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám (68 év) igencsak elhanyagolta a körömgombáját és sajnos le is esett neki a körme e miatt. A kérdésem az lenne...
Körömgomba és gyógyfürdő
Évek ota kezelt körömgombám van, ami sajnos nem mulik el.Külsőleg több ecsetelő/körömlacc, jelenleg Nalocot használok.Tabl.-t is szedtem 3-hónapig....
Bőrsérülések ujjakon