Körömgomba és gyógyfürdő

Évek ota kezelt körömgombám van, ami sajnos nem mulik el.Külsőleg több ecsetelő/körömlacc, jelenleg Nalocot használok.Tabl.-t is szedtem 3-hónapig. A nevére már nem emlékszem.gyógyfürdőkben is járok, lehet, hogy-emiatt nem gyógyul meg.Bőrgyogyásznál többször jártam.Dg: Hypertoniam, Osteoporosisom, Diverticulosis coli betegségeim van.

Dr. Tóth Gyöngyi válasza köröm gomba témában

Tisztelt Kérdező!

Érdemes lenne egy gomba tenyésztést csinálni a lábkörömből, hogy egyáltalán gombás fertőzés okozza-e a tüneteket és hogy pontosan melyik fajta, így célzottan lehetne rá tablettát szedni. A külsőleg alkalmazott ecsetelők ha már nagy kiterjedésű a gombás fertőzés nem szoktak hatékonyak lenni, szájon át szedett tabletta szükséges, de gyakran a kezelés után néhány évvel ismét kiújulhatnak a tünetek.

Kérdés: 2013. január 12., 15:32 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 08:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Körömgomba, gyermekvállalás
Kedves Doktonő! Férjemnél körömgombát diagnosztizált a bőrgyógyász, Terbiner gyógyszert kapott rá. Kisbabát szeretnénk. Ha a férjem eközben...
Körömgomba - más gyógyszert kellene...
Két és fél hónapja szedem a Terbiner tbl-t és használok Exoderil oldatot a hüvelykujjamon lévő gombás fertőzésre, mely a köröm kb 1/3-át...
Elhanyagolt körömgomba
Tisztelt Doktornő/Úr! Édesapám (68 év) igencsak elhanyagolta a körömgombáját és sajnos le is esett neki a körme e miatt. A kérdésem az lenne...
Körömgomba: mivel próbálkozzam a...
Kb. két éve próbálkozom a két nagylábujjamon kialakult körömgomba megszüntetésével. Bőrgyógyászhoz járok rendszeresen, (mintavételes...
Café au lait