fájdalmas keloid

Tavaly áprilisban észrevettem a jobb combomon, a fenekem alatt egy anyajegy szerű bőrkiemelkedést. A bőrgyógyász akkor megnézte, mondta, hogy a mérete miatt ő nem veheti le, ezért kiírt 2 hét múlva egy műtétre. Akkor az a bizonyos kiemelkedés már sokkal kisebb volt, ám a sebész azt mondta, mindenképpen le kell venni. Szövettani vizsgálatra azonban nem küldték el. Körülbelül a műtét után 2 hónappal elkezdett fájni a sebhely, és meglehetősen megdagadt. Visszamentem a sebészetre, ahol azt mondták keloid-os. Kaptam rá krémet, és átküldtek a plasztikai sebészetre. Novemberben kaptam bele egy Kenalog injekciót, majd decemberben is. A súlyos mellékhatások miatt, többet nem kaphattam. Februárban a plasztikai sebész felnyitotta a heget, és hegkimetszést hajtott végre. Elég sikertelenül, mert utána még nagyobb fájdalmaim voltak, 3 hónapig használtam rá Kelo-Cote-ot. Júniusban kaptam egy újabb Kenalog injekciót, júliusban csak egy kontrollra kellett menni, majd októberben és novemberben ismét Keloid injekciót kaptam, immár ötödszörre. A sebem pedig borzalmasan fáj továbbra is, elég nagyméretű és frontérzékeny, azt mondta az orvos, hogy ez teljesen normális. Mit gondol, mennyi kezelés kell még ahhoz, hogy javuljon a helyzet? Vagy szükség lesz műtétre még?! Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza keloid témában

Semmiképp nem ajánlom a további műtétet. Kenalogot 4-6 alkalommal érdemes a területbe adni. A fájdalom idővel meg fog szűnni.

Kérdés: 2012. november 11., 00:03 ;Megválaszolva: 2012. november 19., 15:39
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piercing vadhus kerdes
Kedves Doktorno! Kb. 1 honapja lett ful piercingen, porcot szurtak at. Rendszeresen apolon, de kb. 1 hete eszrevettem, hogy a szuras mellett van egy...
Keloidos hegek
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, tele keloidokkal. A jobb válam tele van vele, és a balon is egyre több van. A mellkasomon pedig egy elég nagy...
Keloid
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A mellkasomon van egy keloid, illetve a karomon felül több pici. A mellkasomon lévő valószínüleg spontán alakult ki kb 12...
Bőrgyulladás, szepszis
Kb. 11 éves korom óta van egy keloidom a mellkasomon. Ezt kb. 4 éve megműtötték, ez által még nagyobb lett. Sokat fájt, de azt mondták fájhat, így...
Kleoidos heggel mit lehet kezdeni?
Üdv! Kb. 1, 5 évvel ezelőtt vettek le a nyakamról 2 db anyajegyet. A helye elég csúnya lett, kleoidos heg alakult ki.: (Mivel lenne érdemes kezelni?...