Bőrgyulladás, szepszis

Kb. 11 éves korom óta van egy keloidom a mellkasomon. Ezt kb. 4 éve megműtötték, ez által még nagyobb lett. Sokat fájt, de azt mondták fájhat, így nem foglalkoztam vele. Piros folt alakult ki mellette kb 2 éve. Ezzel sem foglalkoztam, hiszen azt mondták nőhet..gondoltam az az. Viszont egy hónapja kértem időpontot bőrgyógyászhoz, hogy mégis csak megnézetem. Ma voltam. Ránézésre megmondta, hogy be van gyulladva. " A dekoltázs közepén egy 2x1, 5 cm nagyságú, elődomboró, erythemás, bőrszínű, tömött tapintású heg. A környéke hyperaemiás. Megnézte még az anyajegyeket is. Diagnózis: Festéksejtes naevus k.m.n. Heg-keloid Pyoderma Utána néztem ennek a dolognak és két nagyon ijesztő dolgot találtam. Vérmérgezést okoz a gyulladás, ami nagyon nehezen felismerhető. Nekem már 2 éve be van gyulladva, lehetséges hogy már az van? Honnan fogom megtudni, ha az van? Van esélyem a gyógyulásra? Mennyi ennek az esélye? Baneocin kenőcsöt kaptam, meddig kell ezt kenni? Nagyon félek hogy már vérmérgezésem van és nem is tudok róla... és egyszer csak meghalok miatta. Én nem gondoltam, hogy az be lehet gyulladva, nem tudok megnyugodni, mit csináljak? Köszönöm a válaszát.

Dr. Bodnár Edina válasza keloid témában

Ne aggódjon, a keloidból nem fog vérmérgezést kapni még akkor sem ha gyulladt. A Baneocin kenőccsel 2 hétig kezelje a gyulladt területet. A vérmérgezést nagyon könnyen fel lehet ismerni, mert lázzal, elesett állapottal jár. Sajnos a keloidra őnmagában a műtét nem megoldás, kombinált kezeléssel csökkenthető a lézió nagysága.

Kérdés: 2017. június 15., 16:30; Megválaszolva: 2017. június 28., 13:59
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piercing vadhus kerdes
Kedves Doktorno! Kb. 1 honapja lett ful piercingen, porcot szurtak at. Rendszeresen apolon, de kb. 1 hete eszrevettem, hogy a szuras mellett van egy...
Keloidos hegek
Tisztelt Doktornő! 21 éves lány vagyok, tele keloidokkal. A jobb válam tele van vele, és a balon is egyre több van. A mellkasomon pedig egy elég nagy...
Keloid
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A mellkasomon van egy keloid, illetve a karomon felül több pici. A mellkasomon lévő valószínüleg spontán alakult ki kb 12...
Kleoidos heggel mit lehet kezdeni?
Üdv! Kb. 1, 5 évvel ezelőtt vettek le a nyakamról 2 db anyajegyet. A helye elég csúnya lett, kleoidos heg alakult ki.: (Mivel lenne érdemes kezelni?...
fájdalmas keloid
Tavaly áprilisban észrevettem a jobb combomon, a fenekem alatt egy anyajegy szerű bőrkiemelkedést. A bőrgyógyász akkor megnézte, mondta, hogy a...