köldök váladékozás

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy körülbelül 8 hónapja észrevettem, hogy váladékozik a köldököm. Elküldtek ultrahangra és találtak a köldököm mellett 10 cm hosszú és 3 cm átmérőjű cisztát. Azt mondták, hogy ha nem nő és nincs vele probléma akkor ott maradhat. Tovább váladékozott a köldököm és augusztusban elküldtek ct-re, ott már 15 cm hosszú és 4 cm átmérőjű volt ez a ciszta. Előjegyeztek műtétre, október 10-én meg is műtöttek, azt mondták, hogy a féregnyúlványomon volt ez a ciszta. Úgy tudták csak kivenni, hogy köldök alatt és felett is vágtak, azt mondta az operálást végző orvos, hogy a köldökömnél nem látott semmit ami miatt váladékozna, valószínű, hogy a ciszta miatt váladékozott. Viszont tegnap észrevettem, hogy ismét váladékozik. A váladék ilyen sárgás színű és igen irritáló szaga van. A CT vizsgálat sem mutatott ki semmi rendellenességet a köldökömnél. Mi lehet az oka a váladékozásnak? Ha valami gond lenne a köldökömnél azt műtét közben észre vették volna? Mik legyenek a további lépéseim? Köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Lacciii

Dr. Bodnár Edina válasza köldök váladékozás témában

A váladékot tenyésztésre kellene küldeni, mert lokális fertőzés okozhatja a problémát. Mikrobiológiai tenyésztést követően célzott kezelést kell alkalmazni.

Kérdés: 2012. november 06., 12:36; Megválaszolva: 2012. november 07., 18:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Köldök váladékozás
Jó napot! Két napja hirtelen mozdulatoknál, felállásnál kicsit fáj a köldököm. Ma pedig valami büdös váladék folyik néha néha belőle. Mi...
Fábry szindróma?
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...